Vizualizezi pagina obiectivului turistic Busturile Martirilor Horea, Closca si Crisan din Deva, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Deva, Romania precum: adresa Busturile Martirilor Horea, Closca si Crisan, cum ajung la Busturile Martirilor Horea, Closca si Crisan, program Busturile Martirilor Horea, Closca si Crisan, preturi Busturile Martirilor Horea, Closca si Crisan, poze Busturile Martirilor Horea, Closca si Crisan, localizare pe harta Busturile Martirilor Horea, Closca si Crisan si alte detalii Busturile Martirilor Horea, Closca si Crisan.

  • Locatie: Deva, Hunedoara, Romania

Busturile Martirilor Horea, Closca si Crisan sunt situate pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 39 din Deva. Statuile au fost realizate de catre artistul bucurestean Ion Vlasiu in anul 1934 si au fost dezvelite si amplasate in Piata Unirii, la data de 25 august 1946.

Monumentul este asezat pe un soclu inalt, cu doua basoreliefuri din bronz realizate de catre artistul Eugen Ciuca. Scenele de pe basoreliefuri prezinta taranii rasculati in anul 1784 si taranii impartind pamantul.

Busturile martirilor au fost demontate in anul 1962, fiind amplasate in fata Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane, unde se afla si in prezent.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Deva, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Busturile Martirilor Horea, Closca si Crisan?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Statuile se afla in fata muzeului Magna Curia din Deva foarte aproape de un parc superb!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Vila Royal
Deva, Hunedoara

Vezi pagina unitatii de cazare Vila Royal

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.