Vizualizezi pagina obiectivului turistic Campanila Domului din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Campanila Domului, cum ajung la Campanila Domului, program Campanila Domului, preturi Campanila Domului, poze Campanila Domului, localizare pe harta Campanila Domului si alte detalii Campanila Domului.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia

Clopotnita (campanila) Catedralei Santa Maria del Fiore se afla in Piata Domului din Florenta, este proiectata de arhitectul Giotto di Bondone si construita in pur stil gotic florentin. Campanila se afla in dreapta Domului, in acelasi rand cu el, masurand 85 de metri inaltime.

Constructia clopotnitei a inceput in anul 1337. Turnul are baza patrata cu latura de 15 m. Giotto a inaltat-o doar pana la primul etaj, lucrand atat la interiorul cat si la exteriorul turnului in acelasi timp. In anul 1337 Giotto decedeaza si lucrarile sunt preluate de Andrea Pisano, care va respecta desenele lui Giotto, adaugand doar doi pilastri.

In anul 1348 va deceda si Pisano iar succesor la lucrarile campanilei va fi numit arhitectul Francesco Talenti, care va finaliza constructia turnului in anul 1539. Talenti va corecta stabilitatea cladirii cu stalpi masivi la colturi, intre care a plasat ferestre duble, maiestuoase, la etajele superiorare ale turnului, pentru a asigura luminozitatea cladirii si terasei. Campanila are, in casa clopotelor, sapte clopote de diametre diferite.

La exterior, Campanila Domului este decorata cu placi de teracota: alba de Carrara, rosie de Siena, verde de Prato, asigurand un efect cromatic deosebit. Accesul in turnul clopotnitei se face pe doua scari: una care ofera accesul in varful turnului si una in camerele aflate la parter si etajul intai. La parter si etajul intai turnul are cateva incaperi: o camera cu baza pe sol si doua la etajul intai, frumos decorate. In arhitectura camerei de la parter intra seifuri cu coloane unghiulare si arcade ornamentate cu stema catedralei. Camerele de la etaj au in decoratiuni floarea de crin, frecventa in heraldica florentina.

Originalele multor decoratiuni interioare (picturi de Andreea Pisano) si exterioare sunt expuse in Muzeul Opera del Duomo, locul lor fiind luate de copii ale acestora. La primele nivele, luminozitatea s-a realizat prin nise longitudinale mascate de gratare din marmura, care maresc efectul estetic. Acestea alterneaza cu nise care adapostesc statui. Utimul etaj are o trifora (fereastra in trei foi). Pe langa cromatica teracotelor la exterior, campanila este bogat ornamentata cu sculpturi (profetii catolici, sibile, baptiste) si un registru iconografic.

Basoreliefurile din paneluri sunt operele lui Andreea Pisano si au baza hexagonala si reprezinta scene biblice (crearea lui Adam si a Evei), istoria activitatii umane: inventarea agriculturii, inventarea muzicii, inventarea metalurgiei, inventatrea vinului, canotajul, justitia, arta dramatica, geometria. In pastilele de sus ale turnului sunt reprezentate planetele Sistemului Solar (lucrari tot ale lui Andreea Pisano), artele (gramatica, dialectica, retorica, aritmetica, muzica, geometria, astromomia) si cele sapte porunci.

Preturi

  • 6 euro

Program

  • Zilnic: 08:30 – 19:30.

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Campanila Domului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Campanila Catedralei Santa Maria del Fiore din Florenta ,stajuieste domul in partea sa dreapta si incanta cu frumusetea teracotelor,si statuile care decoreaza fatada sa.Temerarii se pot aventura pana la triflora de la ultimul sau etaj urcand scari.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.