Vizualizezi pagina obiectivului turistic Campanile di San Marco din Venetia, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Venetia, Italia precum: adresa Campanile di San Marco, cum ajung la Campanile di San Marco, program Campanile di San Marco, preturi Campanile di San Marco, poze Campanile di San Marco, localizare pe harta Campanile di San Marco si alte detalii Campanile di San Marco.

  • Locatie: Venetia, Veneto, Italia
  • Adresa: Piazza San Marco
  • Website: www.basilicasanmarco.it
  • Pret: intrare €8
  • Program: 9am-9pm Iul-Sep, pana la 7pm Apr-Iun & Oct, 9.30am-3.45pm Noi-Mar

Una din constructiile emblematice si vestite ale orasului, Campanile di San Marco se afla in Piata San Marco, in fata bazilicii cu acelasi nume. Clopotnita a fost construita in 1912 si este inalta de 98,6 m. Partea sa bazala are forma de patrat cu latura de 12 m.

Turnul clopotnitei are o forma simpla, paralelipipedica, acoperita cu caramida rosie pana la inaltimea de 50 m. De la aceasta inaltime in sus urmeaza o logie in care se afla lacasul celor cinci clopote si cubul care alcatuieste mansarda. Pe o fata a cubului se afla Leul lui San Marco, pe alta se afla o silueta feminina intruchipand Justitia. Deasupra mansardei urmeaza acoperisul (turla) sub forma piramidala, in varful careia troneaza statuia din lemn aurit a Arhanghelului Mihail.

In trecut (secolul al 10-lea) Campanile di San Marco a functionat ca un turn de veghe militar. Astazi mantaua metalica a turlei straluceste in razele soarelui, constituind un far pentru marinari pe timpul zilei. Puteti avea panorame minunate asupra pietei, orasului si lagunei daca urcati, cu ajutorul unui lift, pana in varful turnului clopotnita.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Venetia, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Campanile di San Marco?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

CAMPANILA SAN MARCO-VENETIA

Campanila San Marco este un monument pe care nu poti sa l ocolesti. El se afla Piata San Marco in fata bazilicii cu acelasi nume, fiind una din constructiile emblematice si vestite ale orasului. Cladirea actuala a fost construita in 1912, inalta de 98,6 m strajuieste in piata ca un soldat in post. Baza are forma de patrat cu latura de 12 m. Corpul turnului are o forma simpla, paralelipipedica acoperita cu caramida rosie pana la inaltimea de 50 m. De aici in sus urmeaza o logie in care se afla lacasul clopotelor (clopotnita are 5 clopote). Peste aceasta se afla un cub alcatuind mansarda. Pe o fata a cubului se afla Leul lui San Marco, pe alta se afla o silueta feminine intruchipand Justitia. Deasupra acestui cub urmeaza acoperisul (turla) sub forma piramidala in varful careia troneaza statuia in lemn aurit a Arhanghelului Mihail.

Daca in secolul al Xlea functiona ca un turn de veghe militar, azi mantua metalica a turlei, stralucind in razele soarelui, constituie un far pentru marinari in timpul zilei. Cu ajutorul unui lift se poate urca in clopotnita de unde poti avea panorama minunate asupra, pietei, orasului si lagunei.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.