Vizualizezi pagina obiectivului turistic Campurile de Lapiezuri din Ponoarele, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ponoarele, Romania precum: adresa Campurile de Lapiezuri, cum ajung la Campurile de Lapiezuri, program Campurile de Lapiezuri, preturi Campurile de Lapiezuri, poze Campurile de Lapiezuri, localizare pe harta Campurile de Lapiezuri si alte detalii Campurile de Lapiezuri.

  • Locatie: Ponoarele, Mehedinti, Romania

Campurile de lapiezuri Ponoare fac parte din Complexul carstic Ponoare, in judetul Mehedinti, reprezentand unul dintre cele mai spectaculoase campuri de lapiezuri din tara si cel mai interesant element al zonei. Se gasesc la o altitudine de sub 600 metri si sunt unice in Europa prin frumusetea lor.

Lapiezurile sunt forme carstice deosebite pe care apa le-a incrustat in calcare, avand forma unor caneluri fiind adevarate riduri brazdate de timp pe suprafetele calcaroase. Lungimea santurile depaseste 4-5 metri iar adancimea ajunge pana la 30 cm, semanand cu niste coridoare taiate in roca in care a aparut vegetatia: lumanarica, cimbrisor, urzici.

Lapiezurile de la Ponoare se impart in lapiezurile de la Cornetu Mare si cele din Dealul Pesterii, acestea la randul lor impartite in Campul Cleopatrei si Campul Afroditei.

Lapiezurile de pe Cornetul Mare au forme mai simple si mai putin spectaculoase iar cele din Dealul Pesterii sunt mai interesante.

Campul Cleopatrei se afla deasupra iesirii din pestera si este cel mai compact si fascinant dintre toate iar Campul Afroditei este la o distanta de 200 metri spre sud fiind de dimensiuni mai mici. Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ponoarele, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Campurile de Lapiezuri?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.