Vizualizezi pagina obiectivului turistic Capela Crucifixului din Basilica Sf Clara din Assisi, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Assisi, Italia precum: adresa Capela Crucifixului din Basilica Sf Clara, cum ajung la Capela Crucifixului din Basilica Sf Clara, program Capela Crucifixului din Basilica Sf Clara, preturi Capela Crucifixului din Basilica Sf Clara, poze Capela Crucifixului din Basilica Sf Clara, localizare pe harta Capela Crucifixului din Basilica Sf Clara si alte detalii Capela Crucifixului din Basilica Sf Clara.

  • Locatie: Assisi, Umbria, Italia

In Capela Crucifixului (al doilea crucifix din biserica) din Bazilica Sf Clara din Assisi, Italia, se poate admira crucifixul din Schitul San Damiano, opera originala din secolul al 12-lea, precum si un ‘semn de recunoastere’ a Sfantului Francisc si ordinului franciscan de calugari. Acesta este suspendat deasupra mesei altarului capelei.

Conform legendei, crucifixul este acela de pe care Isus i-a vorbit Sf Francisc si i-a cerut ‘sa-i repare biserica’. Crucifixul din San Damiano (al treilea sfert al secolului al 12-lea) este executat in tempera pe panou de lemn de catre un pictor necunoscut. Il reprezinta pe Isus Hristos rastignit cu Madonna, Sfantul Ioan Evanghelistul, femeile pioase si sutasul.

Imaginea prezinta iconografia romanica triumphans Christus (Isus Hristos triumfator): Capela are peretii decorati cu fresce. In spatele crucifixului, fresca de Puccio Capanna (1340-1346), Madonna si-a intronat copii cu sfintii: Chiara, Ioan Botezatorul, Ioan Evanghelistul si Francisc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Assisi, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Capela Crucifixului din Basilica Sf Clara?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.