Vizualizezi pagina obiectivului turistic Capela Pazzi din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Capela Pazzi, cum ajung la Capela Pazzi, program Capela Pazzi, preturi Capela Pazzi, poze Capela Pazzi, localizare pe harta Capela Pazzi si alte detalii Capela Pazzi.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia

Capela Pazzi este o cladire religioasa din Florenta, considerata a fi una dintre capodoperele arhitecturii renascentiste. Aceasta este situata in ‘prima manastire’ a Basilicii Santa Croce. Constructia capelei a inceput in anul 1411 si s-a finalizat in anul 1460. Este un semn al puterii si bogatiei familiei Pazzi, a doua dupa familia Medici ca importanta in Florenta.

Planul constructiei a fost facut de catre Filippo Brunelleschi. Capela este folosita ca loc de reuniuni de catre calugarii de la Basilica Santa Croce. Capela este precedata de un portic, sau atrium, pe sase coloane corintice adiacente arcului central. Ea are un plan dreptunghiular format dintr-o nava patrata, cu o cupola in forma de umbrela si doua abside acoperite cu o bolta semicilindrica cu lacune.

Pe peretele din spate se afla absida in forma patrata, acoperita de o cupola, decorata cu o fresca infatisand cerul Florentei la 4 iulie 1442. Domul central este decorat cu o cupola si stema familiei Pazzi (doi delfini opusi) in teracota cu geamuri de Luca della Robbia.

Multi artisti ai timpului au ajutat la finalizarea decorarii Capelei Pazzi: Giuliano da Majano a fost responsabil pentru cadrul si frontonul usii; Luca della Robbia a executat basorelieful cu Sf Andrei inscaunat deasupra portalului si arcadele din teracota cu Apostolii de la ferestrele capelei; Brunelleschi a fost investit cu cei patru Evanghelisti si Desiderio da Settignano si fratele lui, Geri, au executat heruvimii din medalioanele frizei exterioare. Alesso Baldovinetti este autorul desenului ferestrei cu vitraliu care il prezinta pe Sfantul Andrei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Capela Pazzi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.