Vizualizezi pagina obiectivului turistic Capela Strozzi din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Capela Strozzi, cum ajung la Capela Strozzi, program Capela Strozzi, preturi Capela Strozzi, poze Capela Strozzi, localizare pe harta Capela Strozzi si alte detalii Capela Strozzi.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia

Capela Filippo Strozzi se afla in partea de est a transeptului drept intre Capela Bardi si Capela Tornabuoni (sau Maggiore). Faima sa se datoreaza frescelor lui Filippino Lippi, incepute la sfarsitul anilor 1480 si finalizate in jurul anului 1502, atunci cand a fost creata ultima serie de picturi ale artistului.

Capela a fost comandata de catre Filippo Strozzi cel Batran, care a dobandit patronajul capelei familiei Boni in jurul anului 1486, iar la scurt timp dupa aceea a elaborat un contract cu pictorul de la Prato. Tema ciclului de fresce din Capela Strozzi, dedicata anterior Sfantului Ioan Evanghelistul, a fost reprezentata de povestile de viata ale sfintilor Apostulul Filip si Ioan Evanghelistul (primul deoarece a fost legat de numele binefacatorului, al doilea ca patron spiritual al capelei).

Lippi a pictat pe peretele din dreapta sus fresce cu povesti din viata Sfantului Filip, si anume o scena din martiriul sau si, in jos, pe partea stanga alaturi de cele ale Sfantului Ioan Evanghelistul, ‘Miracolul invierii Drusianei’. Cei patru Patriarhi din Vechiul Testament – Adam, Noe, Avraam, Iacov – apar pe panzele de bolta.

Peretele din spate a fost proiectat de catre Filippino Lippi ca punctul de sprijin de decor pictural, cu arc triumfal si statui alegorice infatisand credinta si dragostea. Chiar fereastra Lancet din partea de sus a fost proiectata de el, cu o ‘Madonna si Pruncul’ in partea de sus si ‘Sfintii Ioan Evanghelistul si Filip’ in partea de jos.

In spatele altarului este mormantul din porfir rosu al lui Filippo Strozzi, sculptat de catre Benedetto da Maiano (la sfarsitul secolului al 15-lea), peste care exista o ‘Madonna cu Pruncul’ in marmura, inconjurata de o coroana de trandafiri si patru ingeri care zboara. Vitraliile au fost realizate in anul 1492 de catre Alessandro Agolanti din Florenta, cunoscut sub numele de Il Bidello, care s-a bazat pe desenele lui Ghirlandaio.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Capela Strozzi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Aceasta capela se poate vedea numai daca se viziteaza Basilica Santa Maria Novella.Capela Filippo Strozzi (sau a Sf. Ioan Evanghelistul) se află în transeptul drept al basilicii lângă capela centrală. Este renumita pentru frescele sale executate de Filippino Lippi între 1487 și 1502.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.