Vizualizezi pagina obiectivului turistic Capitoliul din Washington, Statele Unite ale Americii. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Washington, Statele Unite ale Americii precum: adresa Capitoliul, cum ajung la Capitoliul, program Capitoliul, preturi Capitoliul, poze Capitoliul, localizare pe harta Capitoliul si alte detalii Capitoliul.

  • Locatie: Washington, District of Columbia, Statele Unite ale Americii
  • Adresa: Dealul Capitoliului

Capitoliul Statelor Unite ale Americii gazduieste ramura legislativa a guvernului american. Senatul ocupa aripa nordica a cladirii iar Camera Reprezentantilor pe cea sudica.

Constructia Capitoliului a inceput in anul 1793, la doi ani dupa ce zona cedata de Maryland a fost aleasa locul noii capitale, in District of Columbia. Proiectul original a fost creat de Dr. William Thornton, un medic scotian. Designul presupunea o cladire cu un dom, flancata de o aripa nordica si una sudica. Constructia cladirii din gresie a fost supervizata de James Holban, arhitectul Casei Albe. El avea sa fie urmat de multi alti arhitecti, pe o perioada de 200 de ani.

Constructia a progresat lent si, in anul 1800, Congresul s-a intalnit pentru prima data in noul, dar neterminatul, Capitoliu. Pana atunci acesta se intalnise in opt orase diferite, ultimul fiind Philadelphia. In 1814, Capitoliul a fost incendiat de trupele britanice. O furtuna a impiedicat distrugerea completa a cladirii iar lucrarile s-au reluat un an mai tarziu. Cladirea a fost, in sfarsit, finalizata in 1826 de catre Charles Bulfinch, un arhitect din Boston, cunoscut pentru proiectul sau Massachusetts State House.

Aparitia noilor state americane a facut Capitoliul prea mic pentru numarul in crestere de senatori si reprezentanti. In anul 1851, Capitoliul a fost extins dupa un proiect al arhitectului Thomas U Walter din Philadelphia. El a adaugat noi aripi si a folosit marmura in locul gresiei care deja se deteriorase. Domul existent a devenit prea mic in raport cu marimea aripilor asa ca a fost indepartat in anul 1856, fiind inlocuit cu altul mai mare. In anul 1863, statuia din bronz a Libertatii a fost plasata in varful domului.

Capitoliul Statelor Unite ale Americii a fost, in continuare, modificat si extins. In 1881 a inceput constructia teraselor. Proiectate de arhitectul Frederick Law Olmsted, cel care a realizat si Central Park din New York, terasele au adaugat inca 100 de camere la deja imensa cladire. Urmatoarea extindere importanta a fost cea din partea din fata, estica, construita intre anii 1958 si 1962, sub supervizarea arhitectului J. George Stewart. In a doua parte a secolului 20 au fost efectuate mai multe renovari, ultima dintre ele incheindu-se in 1993.

In ciuda numarului mare de arhitecti si modificari, arhitectura Capitoliului este suprinzator de omogena. Dimensiunile cladirii neo-clasice sunt impresionante: 229 de metri lungime si 107 metri latime. Domul, impreuna cu statuia de 6 metri, atinge o inaltime de 57 de metri. Cladirea contine 540 de camere impartite pe 5 etaje. Unele din cele mai notabile camere sunt Rotunda, o camera mare acoperita de un dom, din centrul cladirii, si National Statuary Hall, unde sunt expuse statui ale persoanelor importante. Capitoliul este situat in varful unui deal, numit acum Dealul Capitoliului, pe partea estica a National Mall.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Washington, Statele Unite ale Americii? Doresti sa te cazezi in apropiere de Capitoliul?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.