Vizualizezi pagina obiectivului turistic Carcassonne din Franta. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Franta precum: adresa Carcassonne, cum ajung la Carcassonne, program Carcassonne, preturi Carcassonne, poze Carcassonne, localizare pe harta Carcassonne si alte detalii Carcassonne.

  • Locatie: Franta

Carcassonne, cel mai mare oras din provincia Aude si totodata scaun episcopal, se desfasoara la poalele Pirineilor, pe drumul antic ce urca de la Atlantic inspre valea Garonne si de-a lungul actualului Canal de Midi, catre Marea Mediterana. Doua poduri (unul datand din secolul al 13-lea, Pont Vieux) fac legatura cu Ville Basse, sau Orasul de Jos, amenajat intr-o retea de strazi care se intersecteaza in unghiuri drepte si inconjurat de bulevarde.

Principala atractie este Place Carnot, unde se afla si Fantana lui Neptun (1770). Catre nord, se arata biserica in stil gotic St-Vincent (sec al 14-lea), care se mandreste cu un turn neterminat inca si cu o usa masiva splendida. Catre sud, privirea este acaparata de Catedrala St-Michel (sec al 13-lea, restaurata), cu vitralii din secolul al 14-lea si cu un pretios tezaur.

Cité, orasul fortificat din susul vaii, este amplasat la o altitudine de 148 m. Formand un plan eliptic, acesta este inconjurat de un circuit dublu de ziduri, cu 54 de turnuri. Fortificatiile, care dateaza in parte de pe vremea vizigotilor si reintarite la 1170 si 1250 de catre Ludovic al IX-lea si la 1280 de catre Philip cel Indraznet, s-au pastrat neatinse pana in timpul Revolutiei Franceze. Candva un palat in sine, Château Comtal a fost alipit fortaretei din varful dealului dupa ce Carcassonne a devenit pamant francez.

Vizitatorii pot trece pragul muzeului din zona, in care se gasesc sculpturi si obiecte de valoare de prin partea locului. Tot inauntrul zidurilor cetatuii se gaseste si vechea Catedrala St-Nazaire, construita intre secolul al 11-lea si al 14-lea, ulterior renovata complet. Latura de vest facea pe vremuri parte din fortificatiile vizigote. Capela in stil gotic (sec 13-14) pastreaza 22 de statui, vitralii din secolele 14-15 si cateva morminte ale unor pesonalitati de exceptie, printre care si Simon de Montfort.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Franta? Doresti sa te cazezi in apropiere de Carcassonne?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.