Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cartierul La Defence din Paris, Franta. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Paris, Franta precum: adresa Cartierul La Defence, cum ajung la Cartierul La Defence, program Cartierul La Defence, preturi Cartierul La Defence, poze Cartierul La Defence, localizare pe harta Cartierul La Defence si alte detalii Cartierul La Defence.

  • Locatie: Paris, Ile de France, Franta
  • Adresa: 1 Parvis de la Défense
  • Transport - metrou: La Défense

In partea de vest a Parisului, la capatul Bulevardului Charles-de-Gaulle, care continua axa principala est-vest a orasului (Champs Elysees-Arc de Triomphe-Avenue de la Grande-Armee), este cartierul La Defense, un complex de blocuri inalte dezvoltat incepand din anii 60. Numele La Defense reaminteste de rezistenta amara a fortelor franceze din aceasta zona din timpul razboiului franco-prusac din 1870-1871.

Astazi vesteste intrarea Parisului in secolul 21. Aspectul futuristic al acestui cartier de afaceri pune in aplicare cele doua principii ale planificarii urbane, stabilite de Le Corbusier in anii 30. Traficul auto este limitat la un drum circular in jurul districtului iar metroul si RER-ul functioneaza in subteran, intre cladirile zgarie-nori exista spatii deschise si gradini si zona din jurul Esplanade de la Defense este diversificata de jeturile multiple ale fantanii Agam si sculpturi cum ar fi “Grand Toscano” (de Igor Mitoraj, 1983) aflate pe Plan de la Coupole.

Spatiile de birouri din cladirile inalte sunt ocupate in special de companiile franceze si internationale financiare, IT si petroliere – EDF, ELF, CGE, Total, Saint-Gobain, IBM, Mobil, Unilever, Hitachi, etc, care au peste 100.000 de angajati. Desi La Defense este in principal un district de afaceri, aici locuiesc si peste 20.000 de persoane care beneficiaza de un mall imens (4 Temps) si nenumarate restaurante, cafenele, cinematografe, cluburi sportive si alte modalitati de petrecere a timpului liber. Nevoile culturale sunt satisfacute de concerte si expozitii, inclusiv un festival muzical anual si o competitie nationala de jazz.

De la infiintarea sa, cartierul La Defense a devenit o expozitie de arhitectura contemporana, blocurile turn mai recente avand o mai mare libertate de forma decat cladirile mai putin imaginative din anii 60.

Marele Arc din La Defense este un arc triumfal rectangular inalt de 110 metri, placat cu marmura alba Carrara, care a fost inaugurat in 1989 cu ocazia bicentenarului Revolutiei Franceze. A fost numit “o fereastra contemporana catre lume” si un simbol al fraternitatii. Arhitect a fost danezul Johan Otto von Spreckelsen. Arcul din La Defense gazduieste spatii de birouri pe partile sale laterale si o platforma de observatie in varf.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Paris, Franta? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cartierul La Defence?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.