Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cartierul Plaka din Atena, Grecia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Atena, Grecia precum: adresa Cartierul Plaka, cum ajung la Cartierul Plaka, program Cartierul Plaka, preturi Cartierul Plaka, poze Cartierul Plaka, localizare pe harta Cartierul Plaka si alte detalii Cartierul Plaka.

  • Locatie: Atena, Attica, Grecia

Cartierul Pláka este cel mai vechi cartier istoric al Atenei, grupat in jurul pantelor de nord si de est ale Acropole, cu strazi labirintice si arhitectura neoclasica. Cartierul Plaka este construit pe partea de sus a zonelor rezidentiale ale orasului antic Atena. Este cunoscut sub numele de “vecinatate a zeilor” datorita apropierii sale de Acropole si de numeroase situri arheologice. Cartierul Plaka este situat pe versantul nord-est al Acropole, intre Piata Syntagma si Piata Monastiraki. Strada Adrianou este cea mai mare si cea mai centrala strada din Plaka si imparte cartierul in doua zone: Ano Plaka – situata chiar sub Acropole si Kato Plaka – situata intre Syntagma si Monastiraki.

Plaka s-a dezvoltat in principal in jurul ruinelor Agorei antice din Atena intr-o zona care a fost locuita continuu din antichitate. Pe parcursul anilor de dominatie otomana, Plaka era cunoscuta sub numele de “cartierul turcesc din Atena” si sediul guvernatorului turc. In timpul razboiului de independenta al Greciei, Plaka la fel ca restul Atenei, a fost abandonat temporar de locuitori din cauza luptelor severe care au avut loc in anul 1826. Zona a fost repopulata in primii ani de domnie ai regelui Otto. Cartierul a fost locuit de comunitatea Arvanite si Anafiotika (colonisti din Insula Anafi) pana la sfarsitul secolului al XIX-lea.

In anul 1884 un incendiu a ars o mare parte a cartierului care a dat posibilitatea arheologilor sa efectueze sapaturi in Forul Roman si la Biblioteca lui Hadrian. Sapaturi au avut loc in mod continuu din secolul al 19-lea. In Plaka se pot vizita: Muzeul Acropole, Muzeul Evreiesc, Muzeul de Arta Populara greaca, Muzeul Frissiras, Muzeul de Instrumente Muzicale Populare, Muzeul Pavlos, Alexandra Kanellopoulou si Muzeul Universitatii din Atena. Sapaturile au dovedit ca Strada Adrianou este cea mai veche strada din Atena inca in uz cu exact acelasi aspect inca din antichitate.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Atena, Grecia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cartierul Plaka?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.