Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Alba din Washington, Statele Unite ale Americii. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Washington, Statele Unite ale Americii precum: adresa Casa Alba, cum ajung la Casa Alba, program Casa Alba, preturi Casa Alba, poze Casa Alba, localizare pe harta Casa Alba si alte detalii Casa Alba.

  • Locatie: Washington, District of Columbia, Statele Unite ale Americii
  • Telefon: tour: 202 456 7041
  • Program: tur 7:30am-11am Mar-Sam

Casa Alba a fost resedinta oficiala a tuturor presedintilor Statelor Unite ale Americii, mai putin George Washington. Casa Alba este situata aproape de Mall, pe un loc ales de presedintele George Washington si Pierre l’Enfant, arhitectul care a creat master planul pentru noua capitala americana. Intre timp, presedintele locuia in Casa Presedintelui din capitala temporara Philadelphia.

A fost lansata o competitie pentru proiectul noii case a presedintelui si castigator a fost desemnat James Hoban, un arhitect cu origini irlandeze. Designul sau neo-clasic este, probabil, bazat pe Casa Leinster din Dublin. Constructia a inceput in 1792 si, in 1800, cand cladirea era aproape gata, presedintele John Adams s-a mutat in ea. De atunci, fiecare presedinte american a locuit aici.

In 1814, trupele britanice au invadat orasul fara aparare si au incendiat mai multe cladiri, inclusiv Capitoliul, Trezoreria, Departamentul de Razboi si Casa Alba. Presedintele Madison a hotarat reconstruirea cladirilor publice. James Hoban a reconstruit Casa Alba, din care mai ramasesera decat peretii exteriori.

Multi cred ca cladirea a fost vopsita in alb dupa ce a fost reconstruita, in 1817, dar deja din 1798 ea a fost facuta alba cu un var pe baza de ipsos. Dar nu a fost numita Casa Alba de la inceput: initial avea numele de ‘Palatul Prezidential’, ‘Casa Presedintelui’ sau ‘Conacul Executiv’. Ulterior a fost poreclita ‘Casa Alba’, iar in anul 1901, presedintele Theodore Roosevelt a oficializat acest nume.

Casa Alba a fost extinsa si modificata de multe ori. Cele mai importante adaugiri au fost Aripa Estica si Aripa Vestica. In cea din urma se afla faimosul Birou Oval, biroul presedintelui. Biroul a fost modelat dupa ‘Camera Albastra’, o camera ovala din centrul Casei Albe. Cladirea contine un total de 132 de camere.

Gradina din jurul Casei Albe a fost amenajata pentru prima data de John Adams. Ulterior, a fost reproiectata de numerosi presedinti si prime doamne. Cea mai faimoasa parte a gradinii a fost adaugata in 1913 de Ellen Wilson, sotia presedintelui Woodrow Wilson. Ea a creat o gradina de trandafiri, care avea sa fie reamenajata mai tarziu si folosita pentru ceremonii oficiale de presedintele Kennedy. Aceasta este localizata chiar langa Biroul Oval.

Thomas Jefferson a fost primul presedinte care a permis tururi publice ale Casei Albe in anul 1805. Dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2011, aceste tururi au fost suspendate, fiind acum disponibile doar pentru cetatenii americani.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Washington, Statele Unite ale Americii? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Alba?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.