Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Amatller din Barcelona, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Barcelona, Spania precum: adresa Casa Amatller, cum ajung la Casa Amatller, program Casa Amatller, preturi Casa Amatller, poze Casa Amatller, localizare pe harta Casa Amatller si alte detalii Casa Amatller.

  • Locatie: Barcelona, Catalonia, Spania

Construita in stil modernist de catre arhitectul Josep Puig I Cadafalch, Casa Amatller din Barcelona se afla situata pe Passeig de Gracia, numarul 41, intre doua vecinatati celebre: Casa Batllo, construita de Antonio Gaudi si Casa Lleo Morera, construita de Domenech I Montaner. Cele trei imobile formeaza ansamblul care porta numele de ‘Marul Discordiei’ (Manzana de la Discordia), datorita stilului arhitectonic diferit al celor trei case.

Casa are forma unui palat gotic, fata plata, curte centrala si scara de acces la camerele principale. Acoperisul face trimitere la casele tipic olandeze. Fatada imbina un amestec de stiluri: flamand la frontonul triunghiular si neogotic catalan la ferestre.

Accesul in cladire se face prin doua usi asimetrice unde se afla sculptura lui Eusebi Arnau, care il reprezinta pe Sfantul Gheorghe omorand dragonul. Eleganta casei este data de balconul de la primul etaj, frumusete pusa in valoare de balustrada si suporturile din fier forjat.

Casa Amatller se poate vizita partial. Este accesibila publicului veranda, casa scarilor si vestibulul cu impozantul sau tavan. La parter se afla o expozitie si un butic de unde se pot cumpara suveniruri. Lobby-ul are vitralii, lampi si doua scari: una simpla care face legatura intre etaje si una decorata somptuos care urca la etajul principal.

La primul nivel, unde se afla apartamentul principal se afla Institutul Amatller de Arta Hispanica. In biblioteca se poate viziona o colectie de fotografii din secolul al X-lea pana in secolul al XX-lea. Stilul arhitectonic se descrie ca fiind unul flamenco si gotic catalan (la partea triunghiulara de la fronton).

Din anul 1960 casa Amatller depinde de Institutul de arta hispanica. Imobilul a fost declarat monument istoric din anul 1976. O parte din mobilierul original al casei se poate vedea la Muzeul National de Arta Catalana situat in Montjuic, Piata Spania, Barcelona.

Adresa

  • Paseo de Gracia, 41, Barcelona

Transport

  • Autobuz: 7, 16, 17, 22, 24, 28
  • Metrou: L2, L3, L4 (Passeig de Gràcia)

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Barcelona, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Amatller?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 3.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Dimancea Madalina

dimancea-madalina

La descrierea de mai sus ar mai trebui adaugat ca aceasta cladire a fost construita in 1900 de catre Josep Puig i Cadafalch pentru ciocolatierul Antoni Amatller, de aici si numele casei. Eu am vazut casa doar pe dinafara, ea putand fi vizitata doar de cateva ori pe saptamana in cadrul unor tururi ghidate sau cu ocazia anumitor evenimente. Daca ajungeti acolo, in fata casei veti vedea o placuta care marcheaza km 0 al Rutei Moderniste, una dintre atractiile de top ale Barcelonei.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

Casa Amatller din Barcelona situata pe Passeig de Gracia,impresioneaza cu finisajul fatadei care imita tesatura de brocart.Decoratiunile exterioare ale ferestrelor te fac sa ue opresti si sa le admiri.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.