Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Binder din Sebes, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sebes, Romania precum: adresa Casa Binder, cum ajung la Casa Binder, program Casa Binder, preturi Casa Binder, poze Casa Binder, localizare pe harta Casa Binder si alte detalii Casa Binder.

  • Locatie: Sebes, Alba, Romania

Casa Binder din Sebes este situata in centrul orasului Sebes, fiind o cladire reprezentativa a orasului.

Denumirea cladirii provine de la Franz Binder, un expeditor originar din Sebes, care a plecat intr-un lung periplu levantin, asezandu-se in Africa in anul 1850, unde, timp de alti zece ani, a intreprins numeroase calatorii cu scop comercial intre Cairo si Khartum.

In anul 1860 acesta a ajuns in contact cu triburi din regiunea Nilului superior, patrunzand in teritoriile Zande.

Revenind in Sebes, Franz Binder a ridicat actuala cladire ce ii poarta numele, o casa impunatoare a carei fatada este impodobita cu trei basoreliefuri care reprezinta: orasul Cairo, piramidele si sfinxul, ruinele templului Isis si insula Philae de langa Assuan. Este infatisata si o caravana in desertul Nubiei, in mijlocul careia se afla calare insusi Franz Binder.

Un aspect inedit al exteriorului cladirii este reprezentat de statueta feminina care o infatiseaza pe zeita Fortuna.

Exploratorul a incetat din viata la data de 11 aprilie 1875, la varsta de 55 de ani, lasand in urma o cladire monument istoric ce in prezent adaposeste reprezentanta locala a Bancii Agricole.

Un alt obiectiv turistic care poarta numele si pecetea exploratorului este Muzeul de Etnografie Universala Franz Bidner din Sibiu, unde sunt adapostite 500 de piese africane (plante, animale impaiate, roci si numeroase obiecte etnografice), din regiunea cursului superior al Nilului. Se presupune ca aceasta colectie ar fi cea mai veche din acea regiune care se cunoaste astazi.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sebes, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Binder?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.