Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Burlington din Londra, Marea Britanie. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Londra, Marea Britanie precum: adresa Casa Burlington, cum ajung la Casa Burlington, program Casa Burlington, preturi Casa Burlington, poze Casa Burlington, localizare pe harta Casa Burlington si alte detalii Casa Burlington.

  • Locatie: Londra, Marea Britanie

Casa Burlington din Londra este una dintre cele mai vechi resedinte private foarte mari, construite pe partea de nord a Piccadilly. Prima cladire de pe acest loc a fost ridicata de Sir John Denham incepand cu anul 1664, dupa propriile sale planuri. In anul 1667, casa neterminata a fost vanduta lui Richard Boyle, primul conte de Burlington, de la care si provine numele sau. Contele va fi cel care va finaliza lucrarile.

In anul 1709, arhitectul James Gibbs va reconfigura scara si va face modificari exterioare casei si va adauga o arcada cu coloane dorice, care va delimita o curte interioara si care, in timp, va fi apreciata de Sir William Chambers ca ‘una dintre cele mai bune piese de arhitectura’. Arcada a separat casa de zona din ce in ce mai urbanizata, Piccadilly, cu o cour d’honneur.

Interiorul a fost decorat cu picturi baroce. Holul de la intrare si scara construita de Sebastiano Ricci si Giovanni Antonio Pellegrini reprezinta unele dintre cele mai bogate interioare din Londra. Dupa anul 1722, ducele de Burlington va prelua lucrarile de arhitectura ale cladirii. In anul 1753 acesta moare iar casa isi schimba proprietarul.

In 1854, Burlington House a fost vanduta guvernului britanic. Astazi Casa Burlington adaposteste Academia Regala de Arta din Londra, in corpul principal al
casei, iar celelalte corpuri ale complexului sunt ocupate de alti proprietari si diverse societati ca: Societatea de Geologie, Societatea Astronomica, Societatea Anticarilor, Societatea Regala de Chimie, Societatea Linnean.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Londra, Marea Britanie? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Burlington?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.