Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa care danseaza din Praga, Cehia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Praga, Cehia precum: adresa Casa care danseaza, cum ajung la Casa care danseaza, program Casa care danseaza, preturi Casa care danseaza, poze Casa care danseaza, localizare pe harta Casa care danseaza si alte detalii Casa care danseaza.

  • Locatie: Praga, Cehia

Casa care danseaza se afla pe malul drept al Vltavei, nu departe de cheiul Masaryk, in Piata Jiraskova. Imobilul din sticla si otel are forme dinamice, curbate, ale carui turnuri de colt aduc cu o pereche de dansatori, unul cilindric (static parca) si unul cu forme aerodinamice, feminine (ca o vaza rasturnata), din sticla si metal.

Cladirea a fost construita intre anii 1992-1994. Cladirea mai este numita Ginger si Fred (dupa celebrii dansatori Ginger Rogers si Fred Astair) si a fost comandata si finantata de grupul de asigurari olandez, Nationale Nederlanden (ING–ul de azi). Arhitectii Vlado Milunić (ceh) si Frank O. Gehry (canadian) au fost semnatarii proiectului.

Cladirea avangardista aduce suflul nou al Revolutiei de catifea in arhitectura, incadrandu-se armonios in decorul garnisit cu arhitectura baroca, gotica si art nouveau. Ea adaposteste birourile catorva firme multinationale, o cafenea si un restaurant cu bucatarie frantuzeasca, de la inaltimea caruia poti avea panorame magnifice asupra orasului Praga.

Adresa

  • Piata Jiráskovo 1981/6, New Town, Praga

Transport

  • Metrou: linia B (statia Karlovo Namesti)
  • Tramvai: 14,17,21 (statia Karlovo Namesti)

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Praga, Cehia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa care danseaza?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.