Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa de Cultura din Cristian, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cristian, Romania precum: adresa Casa de Cultura, cum ajung la Casa de Cultura, program Casa de Cultura, preturi Casa de Cultura, poze Casa de Cultura, localizare pe harta Casa de Cultura si alte detalii Casa de Cultura.

  • Locatie: Cristian, Brasov, Romania

Casa de Cultura din Cristian este cunoscuta si sub numele de “sala mare”, cladirea fiind de o factura cu totul speciala si a fost ridicata de comunitatea saseasca intre 1926 – 1927, dupa proiectul arhitectului Wilhelm Schmidts, cheltuindu-se la acea vreme o suma record, ce se ridica la peste trei milioane si jumatate de lei.

Sala de spectacol detine scena si toate utilitatile pentru organizarea de petreceri ale comunitatii si poate oferi spatiu confortabil pentru 800 de spectatori, beneficiind de cabine pentru actori, garderoba si grupuri sanitare.

Sub aspect arhitectonic, constructia este unica in felul ei, sala neavand tavan, sau altfel spus, tavanul acesteia urmand profilul acoperisului, pe care il dubleaza printr-o bolta foarte estetica din lemn. Astfel, sectiunea activa este a unui arc frant, iar bolta executata din peste 3000 de lamele din lemn, pozitionate pe inalt si solidarizate cu buloane de fier, se intersecteaza intr-o casetare de tip plasa romboidala, stabila si flexibila, in acelasi timp.

Stilul este o combinatie de Art Deco cu elemente de Sezession vernacular de inspiratie neogotica, ii confera o eleganta, oarecum exotica. Un unicat care trebuie vazut!


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cristian, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa de Cultura?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Boutique Hotel Mikaela
Brasov, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Boutique Hotel Mikaela

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.