Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Domneasca din Brebu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Brebu, Romania precum: adresa Casa Domneasca, cum ajung la Casa Domneasca, program Casa Domneasca, preturi Casa Domneasca, poze Casa Domneasca, localizare pe harta Casa Domneasca si alte detalii Casa Domneasca.

  • Locatie: Brebu, Prahova, Romania

Matei Basarab, vrajit de frumusetea neasemuita a locurilor, a ridicat o casa domneasca la Brebu, un ansamblu arhitectonic ctitorit de el si terminat de Constantin Brancoveanu.

Casa domneasca de la Brebu este un complex arhitectural format din biserica manastirii, casele domnesti, turnul de acces, zidurile, chiliile si cladirile anexe. Este una dintre cele mai importante realizari arhitectonice ale domniei lui Matei Basarab si a artei romanesti a secolului al XVII lea.

Decoratiunea exterioara este specifica bisericilor din Tara Romaneasca, fiind realizata de mesterul Lupu si reproduce modele ale goticului tarziu moldovenesc.

Decoratiunea interioara este tipica secolului al XIX lea fiind cu adevarat impresionanta datorita picturilor deosebite, Tampla si Altarul fiind refacute de Sava Hentia in anul 1902.

Casa domneasca adaposteste o expozitie de istorie si arta feudala, dotata cu obiecte originale rare, cateva carti vechi romanesti, carti tiparite de mitropolitul Dosoftei si Antim Ivireanul la Snagov. De asemenea, se mai gasesc piese deosebite de arta plastica si arta decorativa, cum ar fi: icoane vechi, vesminte, costume boieresti din catifea cu fir de aur si argint, podoabe si bijuterii de epoca.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Brebu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Domneasca?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.