Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Hundertwasser din Viena, Austria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viena, Austria precum: adresa Casa Hundertwasser, cum ajung la Casa Hundertwasser, program Casa Hundertwasser, preturi Casa Hundertwasser, poze Casa Hundertwasser, localizare pe harta Casa Hundertwasser si alte detalii Casa Hundertwasser.

  • Locatie: Viena, Austria

Casa Hundertwasser din Viena se gaseste in al 3-lea district al orasului, la adresa Lowengasse, 41-45 si reprezinta un exemplu de arhitectura modernista, care este intr-un constrast puternic cu acea Viena Imperiala cu care faci cunostinta in centrul orasului. Neincadrandu-se in niciun tipar, liniile curbe imbraca copacii si plantele in culori vii, neconventionale, intr-o perfecta comuniune om-natura.

Complexul de locuinte publice creat de Hundertwasser (1928-2000), pictor si arhitect austriac, in anul 1983, este 100% ecologic, un antidot viu colorat si o practica ahitecturala moderna. Hundertwasser a fost un mare adversar al liniilor drepte. In imobil traiesc 200 de persoane cu 250 de copaci (omul si copacul) in 52 de apartamente. Zona linistita si arta lui Hundertwasser atrage turistii ca un magnet, cu pilonii sai colorati.

Locuintele nu se viziteaza, in schimb se poate intra in casa scarii de la intrarea in imobil unde te intampina podele si plafoane denivelate, curbate, decorate prin tehnica trancadis (spartura). La exterior, fatadele au o multime de ferestre cu forme neregulate, dispuse pe etaje inegale, care permit soarelui sa lumineze interioarele.

O cupola aurita in forma de ceapa, decorata cu stucaturi si sprijinita pe stalpi ceramici incununeaza edificiul. Plantele care cresc in voie, nestingherite, pe acoperis, intregesc cu un verde crud paleta multicolora a fatadei. Te desparti de acest loc, un mozaic viu colorat cu terase verzi, invatand ca trebuie sa fim parteneri egali cu natura.

Transport

  • Metroul U1 sau U4: statia Schwedenplatz si se continua cu tramvaiul 1 (directia: ‘Prater Hauptallee’) pana la Radetzkyplatz

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viena, Austria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Hundertwasser?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Foarte frumoasa cladirea! Chiar si originala! Am avut ocazia sa o vizitez intr-una dintre cele 3 calatorii intreprinse in capitala Austriei. Vi-o recomand!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.