Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Loma din Toronto, Canada. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Toronto, Canada precum: adresa Casa Loma, cum ajung la Casa Loma, program Casa Loma, preturi Casa Loma, poze Casa Loma, localizare pe harta Casa Loma si alte detalii Casa Loma.

  • Locatie: Toronto, Ontario, Canada
  • Adresa: 1 Austin Tce
  • Transport - metrou: Dupont
  • Website: www.casaloma.org
  • Telefon: 416-923-1171
  • Pret: adult/copil/redus $19/10.50/13.60
  • Program: 9:30am-5pm, ultima intrare 4pm

Castelul orasului Toronto este o placere sa-l vizitezi si ofera celor care-i trec pragul o incursiune in opulenta inceputurilor orasului. Sir Henry Pellatt era un vizionar. Fondatorul Toronto Electric Light Company in anul 1883 si presedintele a 21 de companii la inceputul secolului 20, Pellatt a construit prima centrala hidroelectrica pe cascada Niagara. Pana in anul 1911, el adunase in jur de 17 milioane de dolari.

El l-a angajat pe E.J. Lennox pentru a-i construi casa viselor sale; o casa pe deal; sau Casa Loma. In trei ani si cu o investitie de 3,5 milioane de dolari casa a fost gata, devenind la acea vreme cea mai mare casa din America de Nord. Pellatt a adunat opere de arta din toata lumea pentru a decora Casa Loma. In camerele mari ale casei aveau loc intalnirile de afaceri si petrecerile organizate de Pellatt.

Din pacate, familia Pellatt a luat unele decizii financiare proaste, s-a afundat in datorii si, pana la urma, a trebuit sa declare falimentul. Casa Loma a fost abandonata in 1924 si familia s-a mutat in casa lor de la tara. Casa a ramas vacanta pana in anul 1937, cand a fost cumparata de catre oras. Clubul Toronto Kiwanis s-a oferit sa se ocupe de ea, lucru valabil si-n zilele noastre.

Ocupand o suprafata de 2 hectare, arhitectura Casei Loma indica opulenta erei edwardiana si aminteste de castelele vechi. Dupa ce vizitatorul intra in cladire prin intrarea principala, el ajunge in Sala Mare, cu tavanul sau magnific inalt de 18 metri si sculpturile care impodobesc pilonii de sustinere. Podeaua Conservatorului, situat tot la primul etaj, este facuta din marmura din Italia, iar peretii din marmura din Ontario. Biblioteca are o podea din lemn de stejar cu model minunat in spic iar stema Pellatt este inscriptionata pe tavan.

La etajul al doilea, vizitatorii pot vedea un numar de dormitoare, inclusiv cel al lui Sir Henry, cu peretii sai din lemn de mahon si nuc. Nu ratati baia dormitorului, cu dusul capodopera, cu 6 robinete care controleaza 3 nivele de conducte pentru a oferi un dus pe tot corpul.

De la etajul al treilea puteti urca in unul din cele doua turnuri: Turnul Norman, o zona in aer liber care ofera privelisti minunate asupra orasului Toronto; Turnul Scotian, cel mai inalt punct al castelului, care este acoperit.

Sub casa, vizitatorii pot traversa un tunel secret de 240 de metri, situat la 6 metri sub pamant si care duce la grajduri. Grajdurile sunt construite din mahon si au pardoseala de gresie din Spania. Gradinile sunt minunate de explorat si includ plante perene intr-o varietate de culori, precum si fantani si sculpturi frumoase.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Toronto, Canada? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Loma?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.