Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa lui Mozart din Viena, Austria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viena, Austria precum: adresa Casa lui Mozart, cum ajung la Casa lui Mozart, program Casa lui Mozart, preturi Casa lui Mozart, poze Casa lui Mozart, localizare pe harta Casa lui Mozart si alte detalii Casa lui Mozart.

  • Locatie: Viena, Austria
  • Adresa: Domgasse 5 01
  • Telefon: 512 17 91
  • Pret: adult/sub 14 ani €9/7
  • Program: 10am-7pm

Desi Mozart a trait la peste 10 adrese in Viena, singurul apartament care a supravietuit pana in ziua de azi se afla la adresa Domgasse, numarul 5. Compozitorul a locuit aici intre anii 1784 si 1787.

Apartamentul sau de la etajul 1 a fost unul foarte mare, cu 4 camere mari, inca 2 mai mici si o bucatarie. Toata viata sa, Mozart a acordat o mare importanta aparitiei sale in public, asa ca hainele elegante si pantofii cu catarame erau permanent in garderoba lui.

Wolfgang Amadeus Mozart si-a petrecut, probabil, cei mai fericiti ani din viata in aceasta casa. In orice caz, aici a locuit mai mult decat in orice alta resedinta. In special, in aceasta perioada, Mozart era un compozitor celebru, avea un cerc de prieteni ilustri si a fost rugat sa ofere nenumarate concerte in casele nobilimii. Si tot aici, pe Domgasse, a scris cele mai bune compozitii ale sale, incluzand ceea ce este, probabil, cea mai faimoasa opera a sa, Nunta lui Figaro.

Intinzandu-se pe o suprafata de 1.000 de metri patrati, desfasurati pe 6 nivele, Casa lui Mozart din Viena a fost deschisa publicului pe 27 ianuarie 2006, cand s-au aniversat 250 de ani de la nasterea marelui compozitor. Vizitatorii vor intra in vibranta lume a lui Mozart, familiarizandu-se cu geniul si creativitatea sa generoasa, cu familia sa, cu prietenii si dusmanii sai din Viena barocului tarziu.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viena, Austria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa lui Mozart?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.