Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala Alexandru Vlahuta din Agapia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Agapia, Romania precum: adresa Casa Memoriala Alexandru Vlahuta, cum ajung la Casa Memoriala Alexandru Vlahuta, program Casa Memoriala Alexandru Vlahuta, preturi Casa Memoriala Alexandru Vlahuta, poze Casa Memoriala Alexandru Vlahuta, localizare pe harta Casa Memoriala Alexandru Vlahuta si alte detalii Casa Memoriala Alexandru Vlahuta.

  • Locatie: Agapia, Neamt, Romania

Casa memoriala Alexandru Vlahuta se afla in apropierea bisericii Agapia noua, pe o coasta de deal, dar in afara curtii, unde in timp s-au construit in urma cu doua sute de ani, case (chilii) in stil popular vechi, care au format atunci satul manastiresc, declarat astazi monument istoric. Muzeul este administrat de Manastirea Agapia.

Casele apartinatoare satului manastiresc au o mare valoare artistica, pastrand memoria stapanilor sau oaspetilor gazduiti de-a lungul anilor. Ele au adapostit monahi ai manastirii, personalitati cultural-artistice si social–politice. Printre casele satului manastiresc din apropierea manastirii Agapia se numara si casa in care a trait scriitorul Alexandru Vlahuta.

Construita din lemn, devenita din anul 1966 muzeu memorial, casa a fost ridicata in anul 1885 de sora scriitorului, Elisabeta Vlahuta Strajescu. Aceasta, parintii si un frate al scriitorului s-au calugarit si au trait in aceasta casa. Aici se odihnea in timpul verii scriitorul, care era vizitat, pe langa multe alte persoane, si de pictorul Nicolae Grigorescu, care a pictat biserica manastirii. Prevazuta cu galerie si pridvor, casa contine mobilier original, fotografii, scrisori si carti, care au apartinut familiei Vlahuta.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Agapia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala Alexandru Vlahuta?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.