Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala Alexandru Vlahuta din Dumbraveni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dumbraveni, Romania precum: adresa Casa Memoriala Alexandru Vlahuta, cum ajung la Casa Memoriala Alexandru Vlahuta, program Casa Memoriala Alexandru Vlahuta, preturi Casa Memoriala Alexandru Vlahuta, poze Casa Memoriala Alexandru Vlahuta, localizare pe harta Casa Memoriala Alexandru Vlahuta si alte detalii Casa Memoriala Alexandru Vlahuta.

  • Locatie: Dumbraveni, Vrancea, Romania

Casa memoriala Alexandru Vlahuta este amplasata in mijlocul Podgoriilor de la sud de Milcov, pe drumul european E85, intre Focsani – capitala administrativa a judetului Vrancea si Ramnicu Sarat – resedinta fostului judet Ramnicu Sarat.

Casa memoriala Alexandru Vlahuta de la Dragosloveni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din partea de sud a judetului Vrancea.

Putine case memoriale poarta amprenta clasicilor culturii romane ca locuinta lui scriitorului Vlahuta. Dincolo de locuinta unui scriitor, Casa memoriala era o casa a prieteniei si cel mai frumos exemplu de prietenie ridicata la rang de virtute.

Mici unghere sunt marcate de trecerea prietenilor lui Vlahuta, ca de exemplu: masa alba de brad a lui Caragiale, balconul din care scriitorii bucuresteni admirau viile podgorenilor sau coltul de birou in care prefera sa citeasca Barbu Stefanescu Delavrancea, ori cartile vechi rasfoite adesea de Nicolae Iorga sau fereastra de la care pictorul Nicolae Grigorescu admira crepusculul.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dumbraveni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala Alexandru Vlahuta?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Recent am aflat de existenta acestei case memoriale si impreuna cu fiul meu am vizitat-o. Am putut afla astfel mai multe despre viata scriitorului si prieteniile cu alti oameni de cultura. Se afla la 200 de metri de E85, foarte aproape si merita vizitata. Doamna care primeste vizitatorii (ghidul) este o persoana foarte amabila.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.