Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala Anton Pann din Ramnicu Valcea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ramnicu Valcea, Romania precum: adresa Casa Memoriala Anton Pann, cum ajung la Casa Memoriala Anton Pann, program Casa Memoriala Anton Pann, preturi Casa Memoriala Anton Pann, poze Casa Memoriala Anton Pann, localizare pe harta Casa Memoriala Anton Pann si alte detalii Casa Memoriala Anton Pann.

  • Locatie: Ramnicu Valcea, Valcea, Romania

Casa Memoriala “Anton Pann” este un monument arhitectural construit in secolul al XVIII-lea si reconstituie peregrinarile carturarului si “dascalului de musichie” Anton Pann, pe meleagurile valcene.

Cladirea este situata pe strada Stirbei Voda, nr. 18, unde compozitorul a locuit in anul 1837, fiind profesor in Ramnicu Valcea. Casa scriitorului de pe meleagurile oltenesti a fost construita in stil architectural traditional, detinand si un foisor deschis, sprijinit de stalpi realizati din lemn de stejar.

Expozitia cuprinde lucrari muzicale, culegeri de folclor, poezii si povestiri ce evoca activitatea literara si tipografica a lui Anton Pann. Anton Pann a fost poet, compozitor si profesor de muzica religioasa, folclorist, literat, publicist si, nu in ultimul rand, compozitorul muzicii imnului național al Romaniei.

A fost supranumit de Mihai Eminescu in poemul Epigonii, “finul Pepelei, cel isteț ca un proverb”.

Compozitorul aroman, a fost fiul lui Pantoleone Petrov, un cioban vlah, saracit si devenit caldarar, dupa obiceiul vremii, din Sliven, o localitate din Imperiul Otoman, aflata în Bulgaria de astazi, iar mama sa se numea Tomaida.

Anton Pann a murit la data de 2 noiembrie 1854, fiind ingropat in curtea Bisericii Lucaci din Bucuresti.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ramnicu Valcea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala Anton Pann?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Este o casuta care a fost stramutata cu ceva timp in urma care are un aer vechi care te duce cu ceva secole in urma cand acest profesor bulgar, hatru si inteligent isi gasea locul aici. Merita vizitata mai ales ca nu dureaza foarte mult.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Sofianu
Ramnicu Valcea, Valcea

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Sofianu

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.