Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala Aurel Vlaicu din Aurel Vlaicu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Aurel Vlaicu, Romania precum: adresa Casa Memoriala Aurel Vlaicu, cum ajung la Casa Memoriala Aurel Vlaicu, program Casa Memoriala Aurel Vlaicu, preturi Casa Memoriala Aurel Vlaicu, poze Casa Memoriala Aurel Vlaicu, localizare pe harta Casa Memoriala Aurel Vlaicu si alte detalii Casa Memoriala Aurel Vlaicu.

  • Locatie: Aurel Vlaicu, Hunedoara, Romania

Casa Memoriala Aurel Vlaicu a fost inaugurata in anul 1952, in comuna care ii poarta numele, de langa orasul Orastie, judetul Hunedoara. Muzeul este gazduit de fosta casa in care locuit aviatorul impreuna cu familia sa.

Exponatele reflecta viata inventatorului roman si cuprind: obiecte personale si inventii ale sale, un gramofon, un magneton, membrane de telefon, un cazan cu aburi construit chiar de el si schite de proiect ale inventiilor personale.

In anul 1982, cand s-au implinit 100 de ani de la nasterea aviatorului, a fost construita o noua cladire anexata casei memoriale, unde sunt expuse alte obiecte ce reflecta personalitatea artistului: piese, instalatii, machete ale aparatelor de zbor, bucati din avionul cu care s-a prabusit, instrumente muzicale si documente: scrisori, ziare, premii si recunoasteri internationale.

Aurel Vlaicu a fost unul dintre pionierii aviatiei romane si u inventator de exceptie. Pasionat de zbor de mic copil, a realizat prima macheta a unui aparat de zbor in timpul studiilor la Munchen. Dupa ce s-a intors in tara a construit primul planor cu care a reusit sa se desprinda de sol.

Pornind de la acest model, a realizat prima masina de zburat cu corp in forma de sageata, pentru care obtine un brevet in 1910.

Aurel Vlaicu a realizat primul avion in intregime din metal din lume, Vlaicu III. Dorind sa traverseze Carpatii, aviatorul a decolat de la Bucuresti la data de 13 septembrie 1913, a facut o escala la Ploiesti si s-a prabusit in apropiere de Campina, pierzandu-si viata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Aurel Vlaicu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala Aurel Vlaicu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.