Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala Avram Iancu din Avram Iancu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Avram Iancu, Romania precum: adresa Casa Memoriala Avram Iancu, cum ajung la Casa Memoriala Avram Iancu, program Casa Memoriala Avram Iancu, preturi Casa Memoriala Avram Iancu, poze Casa Memoriala Avram Iancu, localizare pe harta Casa Memoriala Avram Iancu si alte detalii Casa Memoriala Avram Iancu.

  • Locatie: Avram Iancu, Alba, Romania

Casa memoriala Avram Iancu este situata in comuna cu acelasi nume din judetul Alba, pe strada Incesti. Muzeul memorial dateaza din anul 1924, fiind amenajat intr-o casa construita in jurul anului 1800, de catre parintii lui Avram Iancu.

Casa are o arhitectura specifica moteasca, cu acoperisul tuguiat si terminat cu patru arcade semicirculare. Interiorul se remarca prin obiectele comemorative care amintesc de viata revolutionarului roman, precum: fotografii, documente de familie, obiecte personale ale acestuia (tunul, sabiile si fluierul lui Iancu, arme si drapele).

Expozitia de istorie a muzeului pastreaza certificate scolare ale lui Avram Iancu, precum si protocolul craiesc in care acesta se afla inregistrat. Printre exponate se numara si testamentul lui Avram Iancu si documente referitoare la desfasurarea Revolutiei de la 1848 din Transilvania.

Expozitia etnografica cuprinde: port motesc, unelte cu care se confectionau ciubere, tulnice, carute si vase specifice zonei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Avram Iancu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala Avram Iancu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.