Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala Constantin Noica din Paltinis, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Paltinis, Romania precum: adresa Casa Memoriala Constantin Noica, cum ajung la Casa Memoriala Constantin Noica, program Casa Memoriala Constantin Noica, preturi Casa Memoriala Constantin Noica, poze Casa Memoriala Constantin Noica, localizare pe harta Casa Memoriala Constantin Noica si alte detalii Casa Memoriala Constantin Noica.

  • Locatie: Paltinis, Sibiu, Romania
Casa Memoriala Constantin Noica este situata in statiunea turistica Paltinis, la 32 de kilometri sud-vest de Sibiu, judetul Sibiu. Constantin Noica (1909 – 1987) a fost printre cele mai impunatoare personaje ale filosofiei romanesti. Poet, scriitor, eseist si publicist, Noica ne-a lasat o mostenire culturala de nepretuit, valorificata de numerosi scriitori ce i-au urmat.

Paltinis este o destinatie indragita de toti pasionatii de schi si alte sporturi de iarna, dar pentru majoritatea dintre noi Paltinisul este mai mult decat o statiune montana. Aici si-a petrecut filosoful roman ultimii ani din viata; a sosit aici ca turist in 1975 si a plecat in 1987.

Noica a pus bazele "celei mai originale scoli de filosofie pe care istoria culturala a tarilor din fostul lagar comunist a cunoscut-o.&quot Gabriel Liiceanu.

Locuinta lui de la Paltinis a devenit un important obiectiv turistic si loc de pelerinaj pentru admiratorii si cititorii sai. Spatiu meditativ al culturii si regasirii de sine, casa lui Noica ne-a ramas amintire din vremurile in care acesta avea intalniri cu discipolii sai, Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu. Profundele lor discutii culturale si filosofice au fost consemnate in Jurnalul de Paltinis, scris de Gabriel Liiceanu si publicat in 1983.

In anul 1991 cartea este revizuita si adaugita, unele pasaje fiind, anterior, cenzurate.

Langa Casa Memoriala Constantin Noica se afla si mormantul scriitorului, care a incetat din viata la data de 4 decembrie 1987, in acest inalt colt de rai, aflat la 1.442 m altitudine, mai aproape de absolut si de inima culturii romanesti.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Paltinis, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala Constantin Noica?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.