Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala Dr Ioan Mihalyi de Apsa din Sighetu Marmatiei, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sighetu Marmatiei, Romania precum: adresa Casa Memoriala Dr Ioan Mihalyi de Apsa, cum ajung la Casa Memoriala Dr Ioan Mihalyi de Apsa, program Casa Memoriala Dr Ioan Mihalyi de Apsa, preturi Casa Memoriala Dr Ioan Mihalyi de Apsa, poze Casa Memoriala Dr Ioan Mihalyi de Apsa, localizare pe harta Casa Memoriala Dr Ioan Mihalyi de Apsa si alte detalii Casa Memoriala Dr Ioan Mihalyi de Apsa.

  • Locatie: Sighetu Marmatiei, Maramures, Romania

Casa Memoriala Dr. Ioan Mihalyi de Apsa este primul muzeu al Maramuresului edificat la sfarsitul secolului al XIX-lea, de catre unul dintre membrii familiei Mihalyi de Apsa.

Muzeul este situat in Sighetul Marmatiei, pe strada Dr. Mihalyi de Apsa, nr, 19.

Ioan Mihaliy de Apsa s-a nascut la 25 ianuarie 1844, in satul Ieud.

A fost membru corespondent al Academiei Regale Romane, fondator al “Asociatiunii pentru Cultura Poporului Roman” din Maramures, fondator al departamentului Sighet al ASTE-i, luptator pentru drepturile limbii romane in comitat, primul doctor intre juristii maramureseni si colectionar de numismatica si de obiecte vechi.

Casa Memoriala cuprinde o valoroasa colectie de flora a Maramuresului, Herbarul Ing. Arthur Coman, dar si colecii de fauna, micromicete si mineralogie. La parter exista o colectie de arta, iar la etaj un salon cu mobilier in stil Ludovic al VI-lea si camera de lucru a doctorului.

Intr-un spatiu de cca. 250 mp este amenajata o expozitie tematica permanenta cu raritati din diverse colectii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sighetu Marmatiei, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala Dr Ioan Mihalyi de Apsa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Sighetu Marmatiei