Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala George Toparceanu din Namaiesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Namaiesti, Romania precum: adresa Casa Memoriala George Toparceanu, cum ajung la Casa Memoriala George Toparceanu, program Casa Memoriala George Toparceanu, preturi Casa Memoriala George Toparceanu, poze Casa Memoriala George Toparceanu, localizare pe harta Casa Memoriala George Toparceanu si alte detalii Casa Memoriala George Toparceanu.

  • Locatie: Namaiesti, Arges, Romania

Casa memoriala ‘George Toparceanu’ din localitatea Namaiesti, Arges, a fost deschisa ca muzeu in anul 1966 si este construita in stil muntenesc muscelean, cu etaj si pridvor la fatada. Aici a locuit poetul pentru opt ani, casa apartinand soacrei acestuia din anul 1905.

Muzeul are la parter amenajata o expozitie documentara cuprinzand fotografii, manuscrise, carti cu dedicatie primite de poet, ziare si reviste. Intr-o vitrina sunt expuse exemplare din revistele la care a colaborat G. Toparceanu: Viata Romaneasca, Insemnari iesene, Insemnari literare, Lumea umoristica.

La etajul intai, in doua camere si un hol, sunt expuse piese originale, copii si facsimile. In hol te intampina ultimul portret al poetului si cateva volume aparute in timpul vietii: ‘Balade vesele si triste’, ‘Parodii originale’, ‘Migdale amare’, ‘Scrisori fara adresa’ (proza umoristica si pesimista), ‘Pirin-Planina, amintiri din prizonieratul in Bulgaria’. Una din camere, cea din dreapta, este camera de lucru a poetului, unde se poate vedea mobilierul , manuscrise si obiecte personale. In cealalta camera se afla dormitorul cu interior specific taranesc.

In fata casei se afla o gradinita cu flori si pomi, printre care se afla statuia de bronz a poetului, ridicata de ofiterul in rezerva Marius Butunoiu, in anul 1973. Pe soclul statuii sunt inscriptionate ultimile versuri din ‘Balada mortii’.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Namaiesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala George Toparceanu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Casa memoriala George Toparceanu este in renovare si nu cred va putea fi vizitata prea curand!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.