Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala Gheorghe Dima din Brasov, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Brasov, Romania precum: adresa Casa Memoriala Gheorghe Dima, cum ajung la Casa Memoriala Gheorghe Dima, program Casa Memoriala Gheorghe Dima, preturi Casa Memoriala Gheorghe Dima, poze Casa Memoriala Gheorghe Dima, localizare pe harta Casa Memoriala Gheorghe Dima si alte detalii Casa Memoriala Gheorghe Dima.

  • Locatie: Brasov, Brasov, Romania

Casa memoriala Gheorghe Dima este situata in Piata Sfatului nr. 25 din inima Brasovului.Gheorghe Dima (28 septembrie 1847 – 4 iunie 1925) a fost un compozitor, dirijor si pedagog roman. In tinerete a cantat la operele din Klagenfurt si Zurich, ulterior s-a intors in tara si a practicat ca profesor de muzica si dirijor, fiind director al Scolii de Gimnastica si Cantari (1875–1879; 1899–1914).

Casa memoriala a fost inaugurata in anul 1960 in fosta locuinta a lui Gheorghe Dima. Incinta adaposteste documente originale, afise de concert, partituri, mobilier vechi, pianul si alte obiecte personale ale artistului.

Prima camera expune fotografii ale compozitorului impreuna cu colegii de studio din Germania si diploma de absolvire a Conservatorului din Leipzig (28 iulie 1880).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Brasov, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala Gheorghe Dima?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.