Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala Ion Siugariu din Baita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baita, Romania precum: adresa Casa Memoriala Ion Siugariu, cum ajung la Casa Memoriala Ion Siugariu, program Casa Memoriala Ion Siugariu, preturi Casa Memoriala Ion Siugariu, poze Casa Memoriala Ion Siugariu, localizare pe harta Casa Memoriala Ion Siugariu si alte detalii Casa Memoriala Ion Siugariu.

  • Locatie: Baita, Maramures, Romania

Casa Memoriala Ion Sigariu a fost amenajata in casa in care acesta a copilarit, fiind inaugurata in anul 1983.

Ion Siugariu a venit pe lume la data de 6 iunie 1914, in satul Baita din apropierea orasului Baia Mare si a fost primul nascut din cei sase copii ai familiei Ion si Floarea Sugar.

Poetul a fost ales presedinte al Asociatiei Studentilor Refugiati din toata tara, desfasurand o valoroasa activitate publicistica. A colaborat cu o seama de publicatii din capitala si din provincie, legand prietenii cu scriitori din generatia tanara.

In anul 1943 a fost concentrat ca ofiter de rezerva la o scoala de instructie din Ploiesti, apoi repartizat la un Regiment de infanterie din Bacau.

Casa Memoriala cuprinde manuscrise, fotografii, corespondenta de familie, piese de mobilier si obiecte specifice zonei miniere, exponate ce reflecta viata valorosului poet.

Aici este expus si jurnalul poetului, de unde aflam etapele pe care le parcurge in razboi si detalii despre viata interioara a ostasului.

Ion Sugariu s-a stins din viata la 1 februarie 1945, in batalia pentru orasul Brezno (Cehoslovacia), secerat de explozia unui proiectil inamic.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala Ion Siugariu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Floris
Baia Mare, Maramures

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Floris

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.