Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala Mihai Eminescu din Mihai Eminescu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Mihai Eminescu, Romania precum: adresa Casa Memoriala Mihai Eminescu, cum ajung la Casa Memoriala Mihai Eminescu, program Casa Memoriala Mihai Eminescu, preturi Casa Memoriala Mihai Eminescu, poze Casa Memoriala Mihai Eminescu, localizare pe harta Casa Memoriala Mihai Eminescu si alte detalii Casa Memoriala Mihai Eminescu.

  • Locatie: Mihai Eminescu, Botosani, Romania

Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii “Mihai Eminescu” se afla pe Lista Monumentelor Istorice din judetul Botosani din anul 2004 si este format din doua obiective: Casa memoriala “Mihai Eminescu” si Mormintele familiei Eminescu, ambele datand din sec. XIX.

Casa memoriala Mihai Eminescu de la Ipotesti este un muzeu memorial amenajat in casa in care a trait poetul Mihai Eminescu (1850-1889) in satul Ipotesti din judetul Botosani. A fost reconstruita in anul 1979 dupa documente originale, pe vechea fundatie a casei familiei Eminovici. In casa se afla mobilier – in parte original, in parte provenind din a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

In curtea casei memoriale a lui Eminescu se afla Casa Papadopol, o casa taraneasca de epoca in stil moldovenesc, care a apartinut ultimului proprietar al mosiei Ipotesti – doctorul Papadopol. Acesta si-a donat casa statului. In prezent, aici se afla Muzeul de etnografie al Centrului National de Studii de la Ipotesti, fiind expuse obiecte provenind din vechile gospodarii taranesti.In aceasta casa si-a pictat Horia Bernea tablourile, in perioada taberelor nationale de pictura de la Ipotesti.

La 4 kilometri de Memorialul Ipotesti, se afla lacul din padurea Baisa, sursa de inspiratie a multor poezii ale lui Mihai Eminescu.

Casa memoriala Mihai Eminescu de la Ipotesti poate fi vizitata in fiecare zi (de luni pana duminica) in intervalul orar 9-17 (15 mai – 15 septembrie) si 8-16 (16 septembrie – 14 mai).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Mihai Eminescu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala Mihai Eminescu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.