Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala Nicolae Grigorescu din Campina, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Campina, Romania precum: adresa Casa Memoriala Nicolae Grigorescu, cum ajung la Casa Memoriala Nicolae Grigorescu, program Casa Memoriala Nicolae Grigorescu, preturi Casa Memoriala Nicolae Grigorescu, poze Casa Memoriala Nicolae Grigorescu, localizare pe harta Casa Memoriala Nicolae Grigorescu si alte detalii Casa Memoriala Nicolae Grigorescu.

  • Locatie: Campina, Prahova, Romania

Casa memoriala Nicolae Grigorescu se afla pe B-dul Carol din localitatea Campina, intr-o cladire veche, construita intre anii 1902-1904, in care pictorul si-a petrecut ultimii ani din viata (1904-1907). Pictorul s-a retras aici impreuna cu familia sa, Maria Danciu si fiul sau Gheorghe.

Casa-muzeu a reprezentat si ultimul atelier al pictorului, azi fiind impodobita cu operele sale de arta, tablourile importante aflandu-se in acelasi cadru in care au fost create. Este o casuta cocheta si retrasa, unde, departe de ochii lumii, artistul a creat in ultimii sai ani de viata.

Casa cuprinde 8 camere, are la exterior o terasa din lemn sprijinita de console elegante din lemn ce inconjoara etajul pe toata lungimea lui si care ii da un aer intim, amintindu-ne de foisoarele caselor vechi taranesti.

Pictorul Nicolae Grigorescu, “cel mai mare artist al neamului nostru” cum il numeste Vlahuta, s-a nascut la 15 mai 1838 in satul Pitaru, intr-o casa de tarani, ca al saselea copil al lui Ion si al Ruxandrei Grigorescu. Desi lipsit de cultura sau o educatie artistica in primii ani de viata, ambitia si talentul i-au calauzit pasii spre atelierul pictorului ceh Anton Chladek, ceea ce i-a adus succesul inca de la inceput. Apoi a obtinut o bursa si s-a format ca artist in padurea de la Fountainebleu, la Scoala de la Barbizon, unde a studiat alaturi de o mare parte a artistilor inovatori ai secolului XIX.

Casa memoriala Nicolae Grigorescu atrage atat pasionatii de pictura cat si turistii sau localnicii dornici de recreere, intr-un spatiu de arta.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Campina, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala Nicolae Grigorescu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Aproape de Castelul Iuliei Hasdeu se afla acest obiectiv pe care nu-l ratati! O colectie de arta si o casa memoriala in acelasi timp!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

romeo j

romeo-j

Am uitat sa mentionez si faptul ca l-am vizitat cam pe fuga si cu prima ocazie voi reveni!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.