Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala Petofi Sandor din Albesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Albesti, Romania precum: adresa Casa Memoriala Petofi Sandor, cum ajung la Casa Memoriala Petofi Sandor, program Casa Memoriala Petofi Sandor, preturi Casa Memoriala Petofi Sandor, poze Casa Memoriala Petofi Sandor, localizare pe harta Casa Memoriala Petofi Sandor si alte detalii Casa Memoriala Petofi Sandor.

  • Locatie: Albesti, Mures, Romania

Casa Memoriala Petofi Sandor este situata pe strada Muzeului nr. 97 din comuna Albesti, judetul Mures, intr-o cladire ce dateaza din anul 1897. Cladirea a fost construita in stil rustic din ordinul contesei Luise Haller.Petofi Sandor a fost un poet romantic maghiar, erou al revolutiei de la 1848 din Ungaria si Transilvania.

Casa memoriala cuprinde o expozitie destinata poetului, organizata in cele trei camere ale cladirii. Prima camera expune documente care evoca viata poetului, a doua cuprinde documente care atesta exista poetului, iar ultima prezinta macheta bataliei din Albesti din 31 iulie 1848, documente, poze, manuscrise etc.

In ultima duminica a lunii iulie se organizeaza “Serbarea Petofi”, ce comemoreaza batalia din 1849 si disparitia din viata a poetului Petofi Sandor.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Albesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala Petofi Sandor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Rex
Sighisoara, Mures

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Rex

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.