Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala Vasile Voiculescu din Parscov, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Parscov, Romania precum: adresa Casa Memoriala Vasile Voiculescu, cum ajung la Casa Memoriala Vasile Voiculescu, program Casa Memoriala Vasile Voiculescu, preturi Casa Memoriala Vasile Voiculescu, poze Casa Memoriala Vasile Voiculescu, localizare pe harta Casa Memoriala Vasile Voiculescu si alte detalii Casa Memoriala Vasile Voiculescu.

  • Locatie: Parscov, Buzau, Romania

Muzeul Memorial Vasile Voiculescu este situat in localitatea Parscov, la 30 km de Buzau, in satul natal al poetului, dramaturgului si publicistului caruia ii glorifica existenta.

Vasile Voiculescu a fost o personalitate marcanta a literaturii romanesti, membru al Academiei Romane.

Reconstruita intre anii 1986-1988, dupa modelul vechii locuinte, noua cladire a devenit casa memoriala in 1996.

Muzeul reface evolutia in timp a scriitorului, prin cele 200 de exponate ce releva bogata si diversa activitate literara, publicistica si editoriala a acestuia.

In timp colectia muzeului s-a imbogatit cu lucrari si obiecte donate de familie, piese specifice perioadei in care scriitorul a locuit aici.

Printre exponate se numara: documente personale (legimatii, brevete, acte de stare civila si de studii, teza de doctor in medicina), fotografii de familie, obiecte de colectie (minerale, ceramica si diverse obiecte de lemn), tablouri, desene, textile si obiecte personale, ochelari, schiuri, volume de poezii si proza, patefon etc.

In memoria scriitorului, cu prilejul aniversarii a 90 de ani de la nastere, la 13 octombrie 1974, a fost dezvelit bustul acestuia, realizat de catre sculptorul Oscar Han.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Parscov, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala Vasile Voiculescu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Rcent renovata, micu ta si cocheta casa memoriala a poetului buzoian te trimite imaginar cu un secol in urma.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

romeo j

romeo-j

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.