Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Memoriala Zahari Stoyanov din Ruse, Bulgaria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ruse, Bulgaria precum: adresa Casa Memoriala Zahari Stoyanov, cum ajung la Casa Memoriala Zahari Stoyanov, program Casa Memoriala Zahari Stoyanov, preturi Casa Memoriala Zahari Stoyanov, poze Casa Memoriala Zahari Stoyanov, localizare pe harta Casa Memoriala Zahari Stoyanov si alte detalii Casa Memoriala Zahari Stoyanov.

  • Locatie: Ruse, Ruse, Bulgaria

Doua expozitii sunt prezentate in interiorul acestuia, prima este dedicata revolutionarului si scriitorului bulgar, Zaharia Stoianov (1850 – 1889), iar a doua urmareste istoria familiei Obretenov din Ruse si activitatea lor pentru miscarea nationala de eliberare de sub jugul stapanirii otomane.

Expozitia speciala a fost deschisa pe 3 martie 1978, cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la eliberarea Bulgariei de sub stapanirea turceasca. In salile muzeului poat fi vazute armele capeteniilor si razboinicilor care au luptat impotriva turcilor, sabia si un revolver al lui Stefan Karadja, sabia cu semnatura lui Rakovski, obiecte personale ale familiei Obretenov, numeroase documente, fotografii, portrete.

Aici este expus si craniul lui Stefan Karadja, pe care Baba Tonka l-a pastrat si depozitat dupa moartea rebelului glorios si in fata caruia Comitetul Revolutionar din Ruse a jurat credinta. Muzeul “Zaharia Stoianov” in Ruse prezinta o intrega galerie de cetateni proeminenti ai orasului Ruse, care au sprijinit crearea natiunii bulgare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ruse, Bulgaria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Memoriala Zahari Stoyanov?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.