Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Turcului din Rijeka, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rijeka, Croatia precum: adresa Casa Turcului, cum ajung la Casa Turcului, program Casa Turcului, preturi Casa Turcului, poze Casa Turcului, localizare pe harta Casa Turcului si alte detalii Casa Turcului.

  • Locatie: Rijeka, Primorsko-Goranska zupanija, Croatia

Casa turcului, fosta cladire a consulatului greco-turc din Rijeka, este construita langa piata principala a orasului si iese in evidenta prin decorul peretilor exteriori de inspiratie orientala. Fatada cladirii este caracterizata prin ferestre colorate cu arcade orientale, cu decoratiuni geometrice, plante, arabescuri si inscriptii arabe.

Casa a devenit sediul consulatului greco-turc la initiativa unui greco-armean pe nume Nikolai Nikolaki Nikolides, care a locuit in casa si care a fost timp de mai multi ani vice-consul in Turcia, si care din anul 1898 a fost numit consul permanent. Pe fatada palatului sunt inscriptionate 96 de inscrisuri, versete din Coran, in 4 variante de limba araba.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rijeka, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Turcului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.