Vizualizezi pagina obiectivului turistic Casa Venetiana Robert Whitehead din Rijeka, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rijeka, Croatia precum: adresa Casa Venetiana Robert Whitehead, cum ajung la Casa Venetiana Robert Whitehead, program Casa Venetiana Robert Whitehead, preturi Casa Venetiana Robert Whitehead, poze Casa Venetiana Robert Whitehead, localizare pe harta Casa Venetiana Robert Whitehead si alte detalii Casa Venetiana Robert Whitehead.

  • Locatie: Rijeka, Primorsko-Goranska zupanija, Croatia

Palatul lui Robert Whitehead (inventatorul torpilei alaturi de Giovanni Luppis), a fost construit in anul 1878 si mai este numit si ‘Casa Venetiana’ datorita arhitecturii in stil venetian gotic, cu fatada de caramida rosie si piatra alba, cu o varietate de detalii decorative.

Cladirea de pe strada Dolac este construita intr-un amestec de stiluri, cum ar fi renascentist si baroc vienez. Meritul acestui stil cosmopolit al secolului al 19-lea poate fi atribuit arhitectului Giacomo Zammattio, care a indeplinit dorinta lui Whitehead de a transforma Rijeka intr-un centru international, in demersul sau fiind sustinut si de municipalitate. Whitehead a investit capitalul lui in construirea a trei cladiri rezidentiale: o scoala de baieti (azi liceu) si una de fete (in prezent Biblioteca Universitatii) si casa in care a locuit.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rijeka, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Casa Venetiana Robert Whitehead?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.