Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cascada Cailor din Borsa, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Borsa, Romania precum: adresa Cascada Cailor, cum ajung la Cascada Cailor, program Cascada Cailor, preturi Cascada Cailor, poze Cascada Cailor, localizare pe harta Cascada Cailor si alte detalii Cascada Cailor.

  • Locatie: Borsa, Maramures, Romania

Cascada Cailor se afla in apropierea statiunii maramuresene Borsa, pe versantul nordic al Muntilor Rodnei si este una dintre cele mai frumoase cascade din tara noastra. Apa adunata intr-un circ glaciar se scurge in mai multe trepte peste un abrupt calcaros numit "Podul Cailor&quot, rezultand cea mai mare cascada din Romania.

Aceasta se afla la altitudinea de 1.300 metri, iar caderea cu apa este de 90 metri. Cascada este accesibila din mai multe directii, dinspre Borsa-Complex cu telescaunul sau pe o poteca de munte din statiunea Borsa.

Conform legendei, Muntele Piatra Rea, datorita pasunilor sale intinse, adapostea hergheliile de cai ale localnicilor. Se spune ca zona era vizitata de ursi care goneau caiii deasupra prapastiilor actualei Cascade a Cailor. Aici, nemaiavand cale de scapare, caiii se aruncau in apele involburate ale cascadei.

Atfel, localnicii i-au dat numele de "Cascada Cailor&quot, muntele primind numele de "Muntele Cailor&quot,iar paraul ce se pravaleste jos pe abrupturi, denumirea de "Izvorul Cailor&quot.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Borsa, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cascada Cailor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.