Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cascada Niagara din Niagara Falls, Canada. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Niagara Falls, Canada precum: adresa Cascada Niagara, cum ajung la Cascada Niagara, program Cascada Niagara, preturi Cascada Niagara, poze Cascada Niagara, localizare pe harta Cascada Niagara si alte detalii Cascada Niagara.

Obiective turistice, cascada si punct de observatie

  • Locatie: Niagara Falls, Ontario, Canada
  • Adresa: 5200 Robinson St
  • Website: www.skylon.com
  • Telefon: 905-356-2651 800-814-9577
  • Pret: adult/copil $13/7.50
  • Program: 8am-miezul noptii Apr-Oct, 11am-9pm Noi-Mar

Cascada Niagara este numele colectiv pentru trei cascade aflate pe granita dintre Canada si Statele Unite ale Americii, mai exact, intre regiunea canadiana Ontario si statul american New York. Ele formeaza capatul sudic al Cheilor Niagara. De la cea mai mare la cea mai mica, cele trei cascade sunt Cascada Potcoavă (Horseshoe Falls), Cascada Americană (American Falls) si Cascada valul miresii (Bridal Veil Falls). Horseshoe Falls este cascada cea mai mare din America de Nord, atat ca inaltime (51m) cat si ca debit de apa. Cascadele sunt localizate la 121 de kilometri sud-est de Toronto, intre orasele gemene Niagara Falls din Ontario, Canada si Niagara Falls, New York, Statele Unite ale Americii. Desi nu este foarte inalta, Cascada Niagara este foarte lata (790m) si peste creasta sa trec chiar si 168.000 de metri cubi de apa pe minut.

Cascada este cunoscuta pentru frumusetea ei si pentru faptul ca este o sursa valoroasa de energie hidroelectrica. Varful de sezon turistic este pe perioada verii, atunci cand Cascada Niagara reprezinta o atractie turistica atat pe timpul zilei cat si pe timpul noptii. Cascadele sunt iluminate de catre proiectoare instalate pe partea canadiana pana la miezul noptii. Numarul vizitatorilor atinge 30 de milioane pe an. Cea mai veche si cea mai populara atractie de la Niagara Falls este vasul de croaziera Maid of the Mist, care duce pasagerii pana aproape de apele cascadei inca din 1846. Va puteti imbarca pentru o calatorie atat de pe partea americana cat si de pe cea canadiana. Punctul de imbarcare canadian este situat la adresa 5920 Niagara Parkway, Niagara Falls in apropiere de Rainbow Bridge, la capatul nordic al Parcului Regina Victoria. Pretul unei calatorii est de 20 de dolari canadieni pentru un adult si 12 dolari pentru un copil.

Parcul Regina Victoria din apropiere contine gradini amenajate si platforme care ofera privelisti spectaculoase asupra cascadei. De asemenea sunt si cateva pasaje subterane care conduc catre cateva camere de observatie ce creaza impresia ca sunteti in mijlocul apelor.

Skylon Tower

Turnul Skylon ofera cea mai inalta si frumoasa panorama aeriana asupra Cascadei Niagara, iar daca va uitati in directia opusa, intr-o zi senina, se vede pana la Toronto. Skylon Tower are o inaltime de 160 de metri de la nivelul strazii si 236 de metri de la baza cascadei beneficiaza de doua punti de observatie (una exterioara si una interioara) la care se ajunge cu ajutorul a trei lifturi exterioare. Turnul mai beneficiaza si de 2 restaurante din care unul rotativ, precum si de magazine la baza sa. Tunrul este deschis intre 8 dimineata si 12 noaptea in perioada verii, astfel ca va puteti bucura si de privelistea nocturna oferita de proiectoarele care ilumineaza cascada. Pretul unui bilet de urcare in turn este de 14 dolari pentru un adult (+13 ani) si de 8 dolari pentru un copil (2-12ani).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Niagara Falls, Canada? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cascada Niagara?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.