Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cascada Putnei din Lepsa, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lepsa, Romania precum: adresa Cascada Putnei, cum ajung la Cascada Putnei, program Cascada Putnei, preturi Cascada Putnei, poze Cascada Putnei, localizare pe harta Cascada Putnei si alte detalii Cascada Putnei.

  • Locatie: Lepsa, Vrancea, Romania

Cascada Putnei este situata in apropierea localitatii Lepsa din judetul Vrancea.

Cascada Putnei a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate si primele amenajari pentru vizitare. Are o lungime de aproximativ 80 de metri, iar apa se strange intr-un lac cu adancimea de aproximativ 12 metri. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea, ca zona de management durabil.

Raul Putna isi duce cursul serpuit pana la iesirea din munti, traversand faciesuri structurale diferite (gresii de Kliwa compacte sau formatiuni cu duritate mai mica), sculptand un sector de defileu, o cascada pe care a parasit-o ca urmare a miscarilor tectonice si o albie actuala caracteristica de o succesiune de trepte si marmite.

Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) este o arie protejata de interes national, rezervatie naturala de tip geologic si peisagistic.

Importanta Cascadei Putnei consta in caracterul peisagistic si hidromorfologic datorat atat cascadei actuale, cat si cascadei parasite, ramasa suspendata pe malul stang, deasupra Putnei, la cca 250 metri in aval de actuala cascada, in urma proceselor tectonice. Atunci o portiune din patul vechii albii s-a prabusit, iar vechiul curs a fost deviat pe albia actuala.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lepsa, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cascada Putnei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Am ajuns intr-o zi dupa o ploaie teribila iar cascada era tare zgomotoasa. o frumusete a patriei noastre care merita vazuta.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.