Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cascada Tamina din Valea Pietrei Mici, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Valea Pietrei Mici, Romania precum: adresa Cascada Tamina, cum ajung la Cascada Tamina, program Cascada Tamina, preturi Cascada Tamina, poze Cascada Tamina, localizare pe harta Cascada Tamina si alte detalii Cascada Tamina.

  • Locatie: Valea Pietrei Mici, Brasov, Romania

Casada Tamina este situata muntii Piatra Mare, la o altitudine de 1.100 m. Compusa dintr-o insiruire de cinci cascade, cascada a fost formata prin adancirea a mai mult de 50 m a unei linii vechi de drenaj, instalata pe fisuri verticale in masa calcarelor, posibil si prin prabusirea unei pesteri.

Cea mai mare cascada are inaltimea de 10 m, formand un peisaj impresionant.

Arealul cascadei Tamina reprezinta o zona cautata de iubitorii traseelor de escalada, de asemenea fiind un punct de interes turistic datorita biodiversitatii sale, prin numeroasele specii si habitate protejate la nivel national si european.

Printre cele mai importante habitate sunt cele ale stancilor calcaroase, pajistilor alpine, paraielor si izvoarelor de munte.

Valea Piatra Mare, in care este situata cascada, este numita si "Ursarie&quot, datorita numarului mare de ursi bruni din avalul cheilor. Stancariile cascadei Tamina sunt populate cu pasari si mamifere mari, fiind un refugiu pentru fauna carpatica.

Traseul porneste de la posta din Timisul de Sus pe drumul forestier de pe Valea Timisului. Pe dreapta se distinge poteca marcata cu banda albastra care traverseaza apa si urca pe culmea Baii Mici, ce desparte Timisul Sec de Jos de Valea Carierei.

De aici se zareste culmea calcaroasa a muntelui. Se merge pe marginea paraului Pietrei Mici pentru a ajunge la cheile si cascada Taminei, unde apele taie peretii abrupti si inalti de peste 50 m ai albiei.

Drumul continua cca 200 m pe Valea Pietrei Mici, apoi traverseaza apa si urca spre Piciorul Galbezei. Se depaseste linia de creasta pentru a se inscrie pe versantul sud-estic al muntelui trecand printr-o padure cu mici poieni.

Se ajunge la poienile care formeaza Timisul Sec de Jos, de unde se ajunge la un gol de munte. De aici se parcurge pasunea subalpina, unde cresc din abundenta florile de smirdar, pentru a ajunge la Varful Pietrei Mari, la 1.843 m altitudine, care ofera o panorama impresionanta.

Din varf se coboara la fosta Cabana Piatra Mare, de unde se poate face drum retur, urmand acelasi traseu.

Marcaj: banda albastra

Durata: 4 ore


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Valea Pietrei Mici, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cascada Tamina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Conacul Ambient
Cristian, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Conacul Ambient

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Valea Pietrei Mici