Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Alexius si Georgius Bethlen din Cris, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cris, Romania precum: adresa Castelul Alexius si Georgius Bethlen, cum ajung la Castelul Alexius si Georgius Bethlen, program Castelul Alexius si Georgius Bethlen, preturi Castelul Alexius si Georgius Bethlen, poze Castelul Alexius si Georgius Bethlen, localizare pe harta Castelul Alexius si Georgius Bethlen si alte detalii Castelul Alexius si Georgius Bethlen.

  • Locatie: Cris, Mures, Romania

Castelul Alexius este situat in localitatea Cris din judetul Mures si a fost construit intre secolele XIV-XVI. Edificiul este un frumos exemplar arhitectural al unei constructii transilvanene destinate atat apararii cat si locuirii, reprezentand stilul renascentist.

Resedinta nobiliara, Castelul Alexius a fost inaltat sub forma unui donjon cilindric cu cinci niveluri, ultimul servind drept punct de observatie. Constructia s-a desfasurat in mai multe etape. In anul 1559, consilierul principelui, Georgius Bethlen, impreuna cu sotia sa, Clara de Nagykaroly, au construit un nou corp, finalizat de fiul lor, Michael. S-au pastra pana in prezent numeroase ancadramente sculptate, galeria cu arcade pe 15 coloane masive de piatra si scara de onoare.

Castelul a fost intarit in secolul XVII de catre prefectul comitatului, Alexius Bethlen, cu bastioane inalte, poligonale.

Salile purtau nume precum: palatul de aur, turnul bastion de zi, camera aurita si erau bogat ornamentate cu blazoane, tavane curcubeu, picturi, inscriptionari, portrete si tapiserii, iar mobilierul autentic era pictat si slefuit.

O atractie deosebita o reprezenta eleganta gradina cu flori, vesnic colorata, dar si parcul englezesc ce inconjura complexul. Pavilionul pentagonal avea pereti impodobiti cu imagini pictate.

Castelul Alexius era decorat cu obiecte valoroase, care atunci cand acesta a fost nationalizat, au fost transportate in camioane mari, neintrerupt, pentru patru zile si patru nopti, fiind lasate doar obiectele mai putin valoroase, multe fiind arse in curtea castelului.

Istoriograful Farkas Bethlen a adus aici o tipografie, pentru editarea cartii sale, care ulterior a fost mutata la Sighisoara.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cris, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Alexius si Georgius Bethlen?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Rex
Sighisoara, Mures

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Rex

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.