Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Banffy din Nusfalau din Benesat, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Benesat, Romania precum: adresa Castelul Banffy din Nusfalau, cum ajung la Castelul Banffy din Nusfalau, program Castelul Banffy din Nusfalau, preturi Castelul Banffy din Nusfalau, poze Castelul Banffy din Nusfalau, localizare pe harta Castelul Banffy din Nusfalau si alte detalii Castelul Banffy din Nusfalau.

  • Locatie: Benesat, Salaj, Romania

Castelul Banffy din Nusfalau, judetul Salaj, cunoscut si cu numele de Castelul cu scoici (de la ornamentele aflate deasupra ferestrelor), a fost construit intre anii 1725-1771, in stil baroc de catre guvernatorul Transilvaniei, Ioan Haller.

Castelul dispune de 44 de camere, in urma razboaielor mondiale a suferit unele pagube, iar in perioada regimului comunist a fost transformat in sediu C.A.P.

Dupa anii ’90, familia Banffy reintra in posesia castelului, lasandu-l mostenire ”Asociatiei Voluntare Banffy” din satul Luncani.

In prezent, Castelul Bathory este intr-o stare de degradare continua, se afla in proprietatea primariei locala, care intentioneaza sa-l renoveze pentru a-l transforma in muzeu.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Benesat, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Banffy din Nusfalau?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.