Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Bela Fay Simeria din Simeria, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Simeria, Romania precum: adresa Castelul Bela Fay Simeria, cum ajung la Castelul Bela Fay Simeria, program Castelul Bela Fay Simeria, preturi Castelul Bela Fay Simeria, poze Castelul Bela Fay Simeria, localizare pe harta Castelul Bela Fay Simeria si alte detalii Castelul Bela Fay Simeria.

  • Locatie: Simeria, Hunedoara, Romania

Castelul Bela Fay este situata pe strada Biscaria din Simeria, judetul Hunedoara. A fost construit intr-un parc ce a apartinut succesiv familiilor nobiliare de origine maghiara: Gyulay, Kun, Fay si Ocskay, fiind trasmis pe linie feminina.

Aici a prins contur cea ami veche si mai valoroasa colectie de plante lemnoase exotice si autohtone din Romania, Arboretul Simeria, la sfarsitul secolului al XVIII-lea. In prezent, parcul dendrologic de la Simeria ocupa locul al treilea ca frumusete si numar de specii de arboti din Europa si pozitia a unsprezecea pe plan mondial.

Castelul a fost afectat in timpul revolutiei din 1848, an in care era in posesia contelui Kun. Intre anii 1870-1880 au fost efectuate lucrari de restaurare.

Documentele atesta faptul ca in anul 1918, Castelul Bela Fay a intrat in posesia lui Fay Bela, titrat, naturalist si Membru al Academiei de Stiinte Maghiare.

Din anul 1954 Castelul Bela Fay gazduieste Statiunea de Cercetari si Experimentari Forestiere Simeria.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Simeria, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Bela Fay Simeria?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Vila Royal
Deva, Hunedoara

Vezi pagina unitatii de cazare Vila Royal

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.