Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Beldy Ladislau din Budila, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Budila, Romania precum: adresa Castelul Beldy Ladislau, cum ajung la Castelul Beldy Ladislau, program Castelul Beldy Ladislau, preturi Castelul Beldy Ladislau, poze Castelul Beldy Ladislau, localizare pe harta Castelul Beldy Ladislau si alte detalii Castelul Beldy Ladislau.

  • Locatie: Budila, Brasov, Romania

Situat in satul Budila din judetul Brasov, Castelul Bedly Ladislau a fost ridicat in anul 1731, de catre groful caruia ii poarta numele. Beldy Ladislau impreuna cu familia sa au locuit in castel pana in anii 1940, acesta fiind un important loc de intalnire a nobilimii din judet.

Reprezentand stilul arhitectural ecletic, castelul este structurat in 12 incaperi, construite din caramida, formate din subsol, parter si etaj. A fost decorat cu coloane, arce, frontoane, nise cu statui, bosaje de colt si cornise.

A fost declarat monument istoric impreuna cu poarta veche si parcul dendrologic, ce se intinde pe o suprafata de trei hectare. Suprafata parcului este formata din alei, canale cu apa si o fantana arteziana.

In timp cladirea a suferit transformari, singurul element arhitectural ramas in mare parte intact fiind tavanul sculptat si impodobit maiestuos.

Castelul a avut mai multe intrebuintari, printre care: tabara de pionieri, scoala generala sau sediu al Primariei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Budila, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Beldy Ladislau?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.