Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Bran din Bran, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bran, Romania precum: adresa Castelul Bran, cum ajung la Castelul Bran, program Castelul Bran, preturi Castelul Bran, poze Castelul Bran, localizare pe harta Castelul Bran si alte detalii Castelul Bran.

  • Locatie: Bran, Brasov, Romania

Castelul Bran sau Castelul Dracula se numara printre cele mai importante vestigii istorice din Europa, cunoscut atat pentru arhitectura impresionanta cat si pentru veacurile de istorie si legendele ce s-au infiripat aici.

Situat in Pasul Bran-Rucar, la 30 km de Brasov, Castelul Bran este un important obiectiv turistic pe harta multor turisti ce sunt in cautarea lui Vlad Dracul.

A fost inaltat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, in anul 1377, fiind atestat intr-o scrisoare semnata de regele Ludovic I D’Anjou, din care reiese ca acorda brasovenilor unele privilegii.

La sfarsitul secolului al XVI-lea, regele Sigismund cedeaza castelul domnitorului Mircea cel Batran. Domeniul regal a cedat fortareata aristocratiei ungare, fiind increditata boierilor loiali. Peste cativa ani, castelul a fost subordonat autoritatilor din comitetul Szekelers.

In anul 1920 cetatea a fost donata reginei Maria, care a amenajat-o, transformand-o intr-un castel impunator, ramas mostenire fiicei sale, Ileana.

Im 1948 castelul a intrat in proprietatea statului roman, intrucat familia regala a fost expulzata. In 1987 au fost demarate lucrari de restaurare, castelul fiind transformat in muzeu, in prezent restituit urmasilor principesei Ileana. Acestia l-au remobilat cu piese din colectia personala, ce reproduc atmosfera de odinioara.

Initial, Castelul Bran a fost o cetatea de "trecatoare&quot cu scop militar, patrulatera neregulata, a caror turnuri au fost construite mai tarziu. Se spune ca aici a locuit Vlad Tepes.

Celebra legenda a lui Dracula, legata de Castelul Bran, ni-l infatiseaza pe Vlad Tepes, domnitor in Tara Romaneasca a secolului XV, ca un vampir ce se hraneste cu sangele raufacatorilor pe care ii tragea in teapa.

In timp povestea a luat amploare, multi scriitori si regizori de film epuizand tema "domnitorului vampir&quot, expunand-o in opere cunoscute. Dracula este un personaj fascinant in peisajul turistic al Romaniei, atragand vizitatori din toata lumea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bran, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Bran?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Castelul Bran este denumit eronat Castelul Dracula. Vlad Tepes cel are este asimilat lui Dracula nu a calcat vreodata pe acolo!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

romeo j

romeo-j

O reala placere revenirea aici dar sambata si duminica este o asa de mare agomerati….si sa nu mai spun trafic…

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Vila Ambient
Cristian, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Vila Ambient

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.