Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Brancovenesti din Brancovenesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Brancovenesti, Romania precum: adresa Castelul Brancovenesti, cum ajung la Castelul Brancovenesti, program Castelul Brancovenesti, preturi Castelul Brancovenesti, poze Castelul Brancovenesti, localizare pe harta Castelul Brancovenesti si alte detalii Castelul Brancovenesti.

  • Locatie: Brancovenesti, Mures, Romania

Castelul Brancovenesti este situat in localitatea cu acelasi nume din apropierea orasului Reghin, judetul Mures. In aceasta localitate a fost descoperit un castru roman de pe vremea imparatului Traian, pe locul caruia a fost construita o cetate feudala, ulterior castelul de astazi.

Constructia edificiului a inceput in secolul al XV-lea, de catre familia nobilului Losonczi Dezsofi, fiind reconstruit in 1557. Are forma dreptunghiulara, curte interioara si turnuri pe colt.

Ferestrele reprezinta stilul renascentist, deasupra intrarii fiind construit un balcon pe console de piatra ce se invartesc.

Castelul Brancovenesti a apartinut urmatoarelor personalitati: Bathori Zsigmond, Gabriel Bethlen, voievodul Ardealului si Mihai Viteazul, care, pentru scurt timp, in anul 1600 si-a instalat oastea in Cetatea Brancovenesti, Bocskai Istvan, Bethlen Gabor, Rakoczi Gyorgy si in ultimii 300 de ani familiei nobiliare Kemeny .

Kemeny a devenit principe al Transilvaniei, insa moare intr-o batalie din 1662, iar inamicii sai devasteaza domeniul de la Brancovenesti. Castelul a fost reconstruit datorita initiativei ultimului conte, ce a purtat acelasi nume ca si stramosului sau: Ioan Kemeny, care a invitat la castel, in anul 1926, cele mai de seama personalitati ale timpului.

Aici a functionat asociatia culturala ardelenesca Helikon. Dupa 1945 a devenit azil pentru copiii cu handicap psihic sever ( functie pe care a pastrat-o pana azi ).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Brancovenesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Brancovenesti?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.