Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Brukenthal din Avrig, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Avrig, Romania precum: adresa Castelul Brukenthal, cum ajung la Castelul Brukenthal, program Castelul Brukenthal, preturi Castelul Brukenthal, poze Castelul Brukenthal, localizare pe harta Castelul Brukenthal si alte detalii Castelul Brukenthal.

  • Locatie: Avrig, Sibiu, Romania

La cativa kilometri de Sibiu, intre Muntii Fagaras, se afla Avrig, pitoreasca asezare transilvaneana. Cel mai cunoscut monument din oras este Palatul Brukenthal, construit in anul 1760 de catre baronul Samuel von Brukenthal.

Casele cu curti interioare si portile impunatoare din Avrig amintesc de somptuozitatea Imperiului Habsburgic, ale carui granite se aflau aici.

Castelul a fost construit dupa modelul Palatului Schönbrunn si a reprezentat resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei. Acesta s-a nascut in 1721 la Nocrih, in Transilvania, si a murit in 1803, fiind ingropat in Biserica Evanghelica din Sibiu.

In 1761 cladirea a fost luata in arenda de catre baronul von Buccow care a reamenajat-o, astfel ca in 1762, cuprindea trei corpuri de cladire in forma de "U&quot, fiind compuse din parter si un singur etaj, iar holul era decorat cu picturi murale.

In fata palatului a fost amenajat un parc ce se intinde pe zeci de hectare si contine mai multe gradini. Tot aici exista si o orangerie, unde au loc diverse evenimente cultural precum expozitii de pictura sau concerte sustinute de orchestre din Viena.

In 1780 castelul a intrat in posesia baronului Brukenthal. Constructia s-a terminat in 1785.

Dupa aproape 70 de ani de la moartea baronului, ultimul din linia descendentilor cu drept de mostenire ai familiei Brukenthal, toate posesiile sale, printre care si palatul, au fost donate Liceului Evanghelic din Sibiu.

In timpul comunismului cladirea a fost nationalizata.

Castelul Brukenthal reprezinta o atractie turistica valoroasa, atat pentru orasul deosebit in care este asezat, cat si pentru povestea din spatele arhitecturii impresionante.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Avrig, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Brukenthal?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Ferma Brandusa
Avrig, Sibiu

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Ferma Brandusa

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.