Vizualizezi pagina obiectivului turistic Castelul Brukenthal din Sambata de Jos, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sambata de Jos, Romania precum: adresa Castelul Brukenthal, cum ajung la Castelul Brukenthal, program Castelul Brukenthal, preturi Castelul Brukenthal, poze Castelul Brukenthal, localizare pe harta Castelul Brukenthal si alte detalii Castelul Brukenthal.

  • Locatie: Sambata de Jos, Brasov, Romania

Castelul Brukenthal este situat in incinta hergheliei din Sambata de Jos. A fost construit intre anii 1750-1760, in stil baroc, de contele Jozef von Brukenthal, fratele lui Samuil Brukenthal.

Cladirea este compusa din 35 de camere, adapostite de ziduri masive ce ajung la 1,2 m. Interiorul este amenajat cu sobe de teracota si parchet din stejar, pe un perete putand fi observata o impresionanta fresca ce a fost acoperita in anul 1970.

Documentele atesta faptul ca in secolul al XX-lea castelul a suferit un incendiu, in urma caruia si-a pierdut acoperisul. Renovarile ce au urmat au modificat interiorul acestuia, zugravind peretii ce etalau valoroase picturi.

Terenul pe care a fost inaltat castelul are o suprafata de cca. 1.700 ha ce a fost atribuita contelui de catre imparateasa Maria Thereza, pentru o perioada de 99 de ani. Castelul a fost ridicat in semn de recunostinta pentru darul primit.

Din pacate lasat in paragina, Castelul Brukenthal ramane o atractie turistica pentru iubitorii de istorie si legende, ce doresc sa vada cu ochii lor castelul construit in cinstea imparatesei austriece.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sambata de Jos, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Castelul Brukenthal?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.